groeipijn

  • #1

    Sinds 2 weken heb ik groeipijn in mijn benen heel erg bijna elke avond. Ben hier voor naar de huisarts geweest omdat ik daarbij ook moe ben maar die zegt gewoon uitrusten. Hebben meer volwassenen hier last van en wat er aan te doen is?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    22, heb het eigenlijk sinds dat ik kind ben nooit meer gehad tot nu

    Reageer
    #4

    Met 22 jaar zou je toch geen groeipijnen meer moeten hebben. Die klachten moeten dan toch ergens anders vandaan komen.
    Wie kwam op het idee van groeipijnen?
    Kun je de klachten eens beschrijven?
    Ben je man of vrouw?
    Werk je? Wat voor werk doe je?
    Doe je aan sport zo ja welke?
    Heb je iets bijzonders gedaan voordat de klachten begonnen?

    Reageer
    #5

    Ik ben een vrouw, zelf van ik op het id van groeipijn want zo voelt het ook echt een raar gevoel in me rechter been alleen me rechter been. Het voelt als een zeurende pijn door me hele been kan het niet echt beschrijven het is niet pijnlijk maar wel heel erg vervelend heb ook al geprobeerd te strekken warme douche lopen gaat wel gewoon dan is het niet zo erg.
    Ik werk 36u per week als vers specialist in een groenten en fruit winkel waar ik vooral veel sta. Al ben ik nu al een week thuis omdat ik heel erg vermoeid en duizelig ben.ik sport niet. En kan me ook niet herinneren dat ik iets geks heb gedaan de afgelopen tijd.

    Reageer
    #6

    Aangezien je staand werk hebt zou dat de oorzaak wel eens kunnen zijn. Misschien spataderen.
    Groeipijnen heb je normaliter maar tot ongeveer je 16de levensjaar. Ga als de klachten aanhouden toch terug naar de huisarts.

    Reageer
    #7

    mijn man had dat ook, groeipijn. In zijn geval na een knie-operatie. Hij gaf aan het gevoel te herkennen van vroeger. na een internet-tip heeft hij dry needling geprobeerd. bij een fysiotherapeut. met echt fantastisch resultaat. de verkramping van de kuitspier was met 1! behandeling over. hij had het gevoel maanden revalidatie nodig te hebben, er was 0 voortgang. tot deze behandeling dus. het proberen waard!

    Reageer
    #8

    Ik heb enige weken geleden een knieopratie ondergaan.Nu.enige weken later heb ik heel veel last van groeipijn.

    Op advies heb overdag een paar keer een ijspakking,'savonds in bed warmte door bijv. een electrice deken.Ik kan nu weer wat beter slapen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook ik heb mijn hele leven al last van deze 'groeipijnen'. Tegenwoordig noem ik het dan ook maar groeipijnachtige pijn. Ik ben nu 46. Na mijn eerste zwangerschap was het over, inmiddels had ik ook pijnklachten die later door een heupafwijking bleken te komen. Ik heb hiermee dus wel een link gelegd. Helaas begonnen tijdens mijn tweede zwangerschap ook de klachten weer.  Op dagen dat ik druk ben geweest en veel gedaan heb, heb ik grotere kans op pijnklachten 's nachts.

    Intussen ben ik 3 weken geleden voorzien van een nieuwe heup en in de maanden voor de operatie had ik al veel meer groeipijnachtige pijn en nu na de operatie heb ik hier dag en nacht last van! De operatiewond heb ik amper gevoeld, evenals het operatiegebied binnenin. Maar die 'groeipijnen'!!! Die zijn echt verschrikkelijk en vooral in rust! Als ik loop heb ik nauwelijks last! Wat zou het fijn zijn om te weten wat dit is en als het opgelost kan worden. Ik vind het namelijk echt een heel vervelende, nare pijn!

    Reageer
    #10

    Groeipijnen als je uitgegroeid bent lijkt me sterk. Wel kunnen er zaken spelen als een scheefstand van het bekken, tekorten aan bepaalde vitaminen, mineralen en andere stofjes. Zoals bijvoorbeeld vitamine B, D en magnesium. bloedonderzoek zegt overigens niet zoveel over tekorten in je lichaam.  Pijn na de operatie zou ik niet weten.

    Reageer
    #11

    Nou Sandra ik heb ook een operatie gehad met zenuw schade. Ik moest bij mijn stuut/bil/onderrug 32 hechtingen geopereerd worden maar vier jaar later waarschijnlijk door verkeerde houding ook dat zelfde rot gevoel dat doet denken aan groei pijn van vroeger. Ben nu 48 jaar dan zou dat toch wel over moeten zijn toch?. Dus de operatie zou daar wel degelijk een rol in kunnen spelen zou he denken. Heb het al aangekaart bij neuroloog maar zegt rust en paracetamol. Maar het komt juist bij rust op bed hoe dan? Kwam daar ook niet verder?

    Reageer
    #12

    zelfs ik heb last van groeipijn,ik ben 64

    Reageer
    #13

    @Jopie, misschien inkrimppijn. Maar zonder gekheid. Pijnen kunnen diverse oorzaken hebben. Soms hangen ze samen met tekorten aan diverse voedingsstoffen. Zeker op gevorderde leeftijd kan je lichaam wel wat extra's gebruiken. Eventueel medicijngebruik zorgt ook voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen.

    Reageer
    #14

    Ik ben 52 en heb elke vakantie enorm last van groeipijn  Tenminste, zo noem ik het omdat het net zo voelt als toen ik 10 was. Ik heb het idee dat mijn spieren door veel meer rust/zitten, zo vervelend doen  Normaal zit ik vrij weinig en nu best veel: de autorit naar de bestemming alleen al 7 uur  Ik slik paracetamol en dat helpt steeds twee uurtjes. Verder hoop ik dat het weer overgaat, net als vorige jaren.

     

    Reageer
    #15

    ik ben 21 en ik krijg er ook weer last van 

     

    Reageer
Reageer op: groeipijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief