enkel verstuikt

  • #1

    21-6 s'morgens vroeg ben ik gevallen heb daarbij mijn enkel zwaar gekneusd, ben toch gewoon naar mijn werk gegaan. Door een collega naar de huisartsenpost gebracht 11:30u daar conclusie gekneusd en zwachtel eromheen en naar huis.25-6 foto gemaakt niet gebroken.29-6 begint de zwelling wat af te nemen.2-7 kan er ingetapet worden.

    * Nu mag ik mijn been weer normaal? gebruiken maar zwelt deze weer op, ik voel dit als druk op mijn gewricht. Hoe lang kan dit duren ? er geeft niemand hierin een duidelijk antwoord.

    Reageer
    #2

    Als er sprake is van een traumatische arthritis kan dit nog wel een tijdje problemen geven. Een mogelijkheid bestaat dat u dit middels echografie laat controleren. Het kan ook zijn dat er een breukje gemist wordt. Omdat er maar een heel klein stukje bot is uitgebroken (avulsiefractuur) In dat geval zal dit ingekapseld raken en zullen de klachten afnemen. Dit kan 3-6 maanden duren. Mocht u een en ander niet vertrouwen, neem dan contact op met uw huisarts en laat u verwijzen naar een orthopeed.

    Reageer
    #3

    Ik heb ruim 3 maanden met een dikke, pijnlijke enkel gelopen nadat ik door een grote hond omver was getrokken en ongelukkig terecht ben gekomen. Ik heb geen foto laten maken. Wel heb ik met een steunkous gelopen, dat gaf voldoende steun. Toch, nu zes maanden later voel ik af en toe een steekje in die enkel en als ik mijn voet naar links draai, voel ik dat er 'iets' toch niet goed zit. Ik ben verder niet zo'n zeur, maar kan ik alsnog een foto laten maken? als er al iets gebroken of gescheurd zou zijn, dan is dat nu toch wel geheeld?

    Groet, Pien

    Reageer
    #4

    Officieel uit het boekje heb je een jaar lang nodig om écht te herstellen. Wat belangrijk is voor herstel is onbelast bewegen. Bijvoorbeeld zwemmen. Je kan eventueel arnica montana pilletjes i.c.m. zalf halen voor de zwelling.
    Verder stabilisatie oefeningen! Sta bijvoorbeeld iedere dag onder het douchen op dat been. Zo train je voldoende je balans, en hoef je er niet apart tijd voor te maken.

    Reageer
    #5

    @Robin, ja, dat doe ik al, maar steeds als ik die enkel naar buiten buig, voel ik weerstand (pijn is een te groot woord).

    Groetjes Pien

    Reageer
Reageer op: enkel verstuikt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief