Na maanden nog steeds pijnlijke bult op bil

  • #1

    Ik ben ruim 5 weken geleden van de trap af gevallen. Sindsdien heb ik een enorme bult op mijn bil. Hij heeft alle kleuren van de regenboog gehad, maar dit is nu al een paar maanden voorbij terwijl de bult zelf blijft aanhouden. Hij voelt hard aan en als ik er hard op druk is hij pijnlijk. Ik word er langzamerhand wel echt gek van want je ziet hem bij bijna alles dat ik aantrek. Wat kan ik hier mee doen? Waar komt het vandaan? En hoe kom ik er vanaf?

    Reageer
    #2

    Hoi, het kan zijn dat dit nog bloedstolsel is. Het kan erg lang duren voordat het lichaam dit heeft verwerkt. Een vriendin van mij had zo'n stolsel in haar buik na een operatie. Na twee behandelingen van een massagoloog was ze er van af.

    Reageer
    #3

    Ruim een jaar geleden van trap gevallen en nu nog steeds een bult, echo laten maken maar niets byzonders te zien, zit nu te denken aan bindweefselmassage

    Reageer
    #4

    mijn bult bleef ook en ging niet meer weg. door chirurg is hij verwijderd omdat hij groter dan vier cm was.

    Reageer
    #5

    Hoi Anoniem,

    Is dit helemaal gelukt? Had je hier veel last van na de operatie?
    Die van mij is ook groter als 4 centimeter. Mag ik vragen waar je dit hebt gedaan? En had je hier een doorverwijzing voor nodig ofzo? Die van mij zit er al 1,5 jaar zie je!

    Alvast bedankt!
    Groetjes

    Reageer
    #6

    brrrr bindweefselmassage heb ik gehad... heb een deuk in mijn bovenbeen. als kind zijnde opgelopen door met mijn bovenbeen tussen een boot en een aanlegpaal te komen... tja hoe krijg je het voor elkaar!. de massages zijn echt pijnlijk en hebben niets geholpen. Sinds een paar maanden een flinke deuk /bult op mijn bil erbij. ben van de trap gevallen. Ik herkende meteen wat ik voelde... weer hetzelfde en inderdaad verminderd niet. Nu dus een misvormde bil en bovenbeen. Ik vrees dat er niets aan te doen is tenminste ik heb er nog nooit een oplossing voor gevonden. Bindweefsel is gescheurd dit veroorzaakt een soort deuk, vervolgens hoopt dit zich ernaast op wat dan weer een bult / verdikking veroorzaakt. De bindweefselmassages vond ik vreselijk en erg pijnlijk. kwam toen telkens met een blauw bovenbeen terug en tegen de tijd dat het pijnlijke eraf was moest ik weer! vervolgens echt helemaal niets geholpen dus daar begin ik niet meer aan.

    Succes.... mocht je een oplossing vinden hoor ik het graag!

    Reageer
    #7

    Ik heb hetzelfde en nu al twee jaar geleden maar nog steeds is de bult niet weg hij is zo groot als een vuist heel zichtbaar helppp!!!

    Reageer
    #8

    ben je dan ook al bij de dokter geweest?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik heb 2 maanden geleden exact hetzelfde voorgehad. Enorm hard van de trap gevallen en op mijn linkerbil terechtgekomen. Ik voelde al meteen dat er iets niet oke was. Ondertussen heeft mijn been en bil alle kleuren van de regenboog gehad maar de zwelling op mijn bil is nooit weggegaan.

    Het bindweefsel in mijn bil is gescheurd waardoor er een deuk is ontstaan en een ophoping van littekenweefsel wat dus zorgt voor een bult boven de deuk.

    Ik vroeg me af of iemand hier wat aan heeft laten doen? Lipofilling van de deuk of iets dergelijke?

    Ik kan zelf moeilijk accepteren dat dit nooit meer zal weggaan.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook een flinke bult achter op mijn boven gekomen door val van paard. Heb er toen een echo van laten maken, en alles was gescheurd van binnen. Operatie raden ze toen af, omdat de kans groot was dat het weer terug kwam, ze wilden het toen liften, maar de kans was groot dat ik met 6 weken weer op de stoep stond. Dus nu een flinke bult nog, durf niet te opereren bang dat het nog erger wordt. Maar zit er best mee, je ziet het duidelijk zitten. Iemand meer ervaring mee?

    Reageer
    #11

    me2.

    1/1/2019 van de laatste trede gegleden. ik heb het een tijdje aangekeken, toen toch maar naar de hh gegaan. er is oud bloed uitgehaald. na week toch terug, omdat de bult er nog zit. ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo. het is vetbindweefsel. omdat het 10 cm is, ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis, naar een plastische chirurg die kan hierin wat betekenen. eind april staat de afspraak gepland, dus nog ff afwachten...

    Reageer
    #12

    ik ben 2 januari van de bovenste traptrede naar beneden gedonderd met als resultaat: een heel pijnlijke rechter bil dat 3 weken bont en blauw zag met een enorme zwelling. We zijn nu 4.5 maand verder en de bult en indeuking zijn er nog steeds. En ja, je ziet het door je broeken en rokken door. Echt misvormd achterwerk.

    Als ik jullie berichten lees, is er weinig hoop dat het helemaal terug goed komt zonder ingreep.

    Heeft iemand raad?

    CL

    Reageer
    #13

    Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #14

    Als tiener van de trap gevallen. Weet het nog zo goed want die deed echt heel erg pijn. Verder weet ik niet meer precies hoe of wat daarna, maar weet wel dat de bult op mijn bil van die keer is. Denk inderdaad zoals ik lees bij anderen bindweefsel gescheurd en daardoor een ophoping er boven. Onbewust stoor ik me er toch wel aan. Voornamelijk in jurkjes enzo, want mijn bil ziet er gewoon vierkat uit daardoor. Je ziet echt een hoek aan de bovenkant. Verder doe ik er niks aan. Overweek bindweefselmassage, maar weet niet of het zal werken. Vierkante linker bil hoort nu bij me ๐Ÿ˜› de val zal al een jaar of 12 geleden zijn.

    Reageer
    #15

    Zijn er ook mensen die inmiddels een positief verhaal hebben? Ik ben bijna een half jaar geleden van de trap gevallen en ook nog steeds een deuk/bult. Baal hier zo van ๐Ÿ™

    Reageer
Reageer op: Na maanden nog steeds pijnlijke bult op bil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief