Avulsie fraktuur (pseudo jones)

 • #1

  Ik heb een avulsie fraktuur (pseudo jones) en op e foto zag ik dat het botje 1 cm los was van het andere botje.
  Nu lees ik op het internet dat er dan een operatie nodig is en er een schroefje in gedraaid wordt.
  Klopt dit of kan het ook met 4 weken gips behandeld worden.
  B.v.d.

  Reageer
  #2

  In principe wel. Ik zou rekening houden met een langere herstel periode. Het herstel bij dit soort fracturen wisselt sterk, en kan erg tegenvallen.

  Reageer
  #4

  iki heb verschillende avulsiefracturen van de middenvoet en het geneest met een gips en te rusten

  Reageer
  #5

  Ik stuurde gisteren een bericht naar mijn huisarts: "Geachte mevrouw T[ ], Ik denk dat ik een Pseudo Jones heb; wat stelt u mij voor? Met vriendelijke groet, [ottovr]". Ik kreeg vandaag het antwoord: "Beste [ottovr], ik heb om eerlijk te zijn geen idee wat u bedoelt, kunt u mij de klachten omschrijven? Hartelijke groet, N[ ] T[ ]".
  Wat moet ik doen, behalve vertrouwen op 'mondelinge reclame'/internetbeoordelingen, om een huisarts te selecteren die wél over voldoende dan wel redelijke parate kennis beschikt?

  Reageer
  #6

  Ik zou gewoon een afspraak maken bij de huisarts en een verwijzing vragen naar het ziekenhuis.
  Dan kan daar beoordeeld worden of er een breuk is en hoe die behandeld zou moeten worden.
  Geen enkele huisarts kan via een mail zoiets beoordelen, daarvoor ben je toch echt beeldvorming nodig.

  Reageer
  #7

  Met het vragen van een verwijzing ben ik het niet eens; het is aan de huisarts om de noodzaak daarvan te beoordelen. Maar de huisarts dient dan wel over een redelijke mate van parate kennis te beschikken. Ik vind dat ik mag verwachten dat een huisarts weet wat 'pseudo Jones' betekent - het slaat tenslotte op een klacht die de meest voorkomende is van die welke het vijfde middenvoetsbeentje betreffen, welke op zich weer degene is die het vaakst een klacht in de middenvoet veroorzaakt. Ik wil gewoon een huisarts waarop ik kan vertrouwen dat de kennis uit haar opleiding niet te ver weg is gezakt.

  Reageer
  #8

  Ook een huisarts met alle parate kennis gaat je niet op basis van een mail insturen, je kunt een patiënt niet via een mail beoordelen. Huisartsen krijgen dagelijks mailtjes met zelfdiagnoses van mensen die allerlei onderzoeken of medicatie vragen (soms gewoon eisen) omdat dokter Google heeft gezegd dat zij een bepaalde aandoening hebben.
  Zou de huisarts daarin mee gaan, waren de wachttijden in de ziekenhuizen jaren ipv weken.
  Had je gewoon een afspraak gemaakt en gezegd dat je middenvoetsklachten hebt, gok ik dat je, als fysiek onderzoek idd naar een breukje wijst, inmiddels al doorgestuurd was voor een foto.
  Je kiest zelf voor een langere weg door met een acute klacht een mail te sturen.
  Mijn vorige, zeer kundige huisarts, had een vergelijkbare mail terug kunnen sturen. Sarcastisch bedoeld en dat om de reden die ik eerder noemde......

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Met mijn mailvraag "Ik denk dat ik een Pseudo Jones heb; wat stelt u mij voor? " bedoelde ik dan ook niet dat de arts een diagnose zou geven maar iets als "Kom eens langs voor deze voetklacht" of "Wat zijn de redenen waarom u denkt deze voetklacht te hebben?", of "Zal ik u een verwijzing geven voor een orthopeed?" Ik heb overigens intussen haar op haar vraag de klachten te omschrijven, een toelichting gestuurd, en de reactie gekregen een afspraak te maken. Dat heb ik gedaan en deze moet nog plaatsvinden. Desondanks ben ik ontervreden over haar gebrek aan parate kennis van in dit geval een gebruikelijke term voor een veel voorkomende aandoening. Ik heb liever een arts waarin ik vertrouwen kan stellen.

  Reageer
  #10

  Het heeft met gebrek aan kennis helemaal niets te maken maar de manier waarop jij je huisarts benaderd en welke verwachtingen je dan hebt. En ze heeft goed gereageerd om te vragen welke klachten je dan hebt...
  De normale gang van zaken zou zijn dat je contact opneemt met de huisarts en dan verteld dat je gezien wilt worden omdat je bepaalde klachten hebt.
  Als een huisarts telkens moest reageren zoals jij verwacht omdat mensen "denken" een of andere aandoening te hebben die zonder onderzoek of beeldvormend onderzoek vastgesteld kan worden, zat de huisarts de hele dag mailtjes te schrijven.

  Je geeft af op je huisarts, maar het is je eigen manier van benadering die niet ok is.

  Reageer
  #11

  Ik ben het ermee eens dat ontevredenheid over artsen in 't algemeen, niet moet berusten op een enkele ervaring. Maar de ervaring die ik met de melding van een 'pseudo Jones' had was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen. Ik heb daarop in dit forum de vraag gesteld hoe je een arts moet uitzoeken. Ik ben niet tevreden over het selecteren van een arts op basis van internetbeoordelingen, en mond-op-mondreclame; dit is veel te anecdotisch. Er is op individueel nieveau, heel veel informatie over artsen beschikbaar. Maar deze is niet openbaar toegankelijk; je moet 't als patiënt maar mee doen met de registratie in 't BIG-register. Als je een chronische klacht hebt dan kun je te werk gaan door je grondig in je klacht te verdiepen, en op basis van de beschikbare medische literatuur vast te stellen hoe je je eisen en wensen in medisch-relevante termen kan verwoorden, en wat de grenzen aan de medische mogelijkheden van dat moment voor je geval zijn. Vervolgens kan je een soort 'aanbesteding' doen door aan een stel artsen je eisen en wensen voor te leggen, en te hopen dat er dan een bij zit die aan eraan voldoet. Maar deze aanpak is niet van toepassing in 't geval van acute klachten, en ook niet als je een vaste (huis)arts zoekt. Misschien is de enige oplossing naar een land te vertrekken waar de (medische) cultuur beter aan mijn wensen en eisen (beter) voldoet dan nu het geval is; welk land dat zou zijn vergt een flinke studie vrees ik; 'Singapore"?, 'Zwitserland'?

  Reageer
  #12

  Ik denk dat je ook dit forum overschat.
  Dit is een forum waar mensen terecht kunnen met kleine medische problemen of om met lotgenoten over hun aandoening te praten.
  Artsen of andere specialisten zijn er niet aanwezig, evenmin zijn er mensen die dergelijke aanbevelingen kunnen doen die jij zoekt.
  Men kan hooguit persoonlijke ervaringen delen mbt huisartsen,informatie die niet openbaar toegankelijk is,zul je ook hier niet vinden of krijgen....

  Reageer
Reageer op: Avulsie fraktuur (pseudo jones)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief