Schoten in de rug

  • #1

    Hoi allemaal,
    Een paar weken geleden kreeg ik opeens last van rugpijn bij een inspanning als voetballen. Het schiet er na een fanatieke beweging nu de laatste tijd vaak in. De precieze plek is de rechterzijkant boven de heup, en dan iets meer aan de achterkant op de rug dus. Zeer vervelend omdat je dan even 2 minuten niets meer kunt. Ik weet zo niet welke spieren/botten er zitten maar hopelijk heeft iemand er meer verstand van!
    Groeten,
    Tom

    Reageer
    #2

    Als ik jou was, zou ik hier even mee naar de huisarts gaan.

    De huisarts kan je onderzoeken en vaststellen of er sprake is van myalgene klachten of neurologische klachten.

    In de rug, op de plek die je aanwijst zitten voornamelijk spieren, dus er lijkt sprake van zwakte van de rugspieren. Zou dat kunnen kloppen?

    Maar het kan ook zijn dat er een uit je wervelkolom tredende zenuw bekneld raakt bij een bepaalde beweging. Dan zou er sprake kunnen zijn van een beginnende hernia. Als dit het geval is, is het ook aan te raden gerichte oefeningen te doen die de kracht van je rugspieren ondersteunen.

    Maar zonder lichamelijk onderzoek geen diagnose, dus geen behandeling, dus ga naar de huisarts, want die kan vaststellen wat er aan de hand zou kunnen zijn.

    Ik vind dit een goede reden naar de huisarts te gaan voor een korte check-up van je rug.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: Schoten in de rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief