bot infarct

  • #1

    Graag wil ik iets over BOT INFARCT te weten komen. Iemand een tip waar ik moet zoeken.

    Groetjes Conny

    Reageer
    #2

    Een bot[u]infarct[/u] is eenvoudig gezegd het afsterven van botweefsel als gevolg van [u]zuurstoftekort[/u] door [u]onvoldoende bloedvoorziening[/u] van het bot. Het afsterven van deze botcellen wordt osteonecrose genoemd.
    Een botinfarct kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen.

    Reageer
    #3

    Beste Mensen,

    reeds twee maal een botinfarct op dezelfde lokatie gehad binnen de afgelopen 10 maanden. Wie heeft dezelfde ervaring. dit alles na een gecomliceerde breuk in rechteronderbeen. met Rugby.
    gewoon in een kuiltje gestapt en daar lag ik, reeds 21 maanden geleden en nog 100% afgekeurd???

    groeten.

    Reageer
    #4

    Dat lijkt me heel erg. Trauma is inderdaad de meest voorkomende oorzaak van bot infarcten. Doordat de botten breken worden de bloedvaten beschadigd die het bot voeden en verzorgen. Waar zit het bij jou, en wat is de prognose bij jou?

    Reageer
    #5

    ik heb vorig jaar vlak voor de zomer een botinfarct gehad. Dat was vogens de NMR eind november genezen. Begin deze maand terug doorgezakt. Ik heb geen trauma gehad. De eerste keer is het lachzaam gekomen op enkele weken tijd.
    Maakt we wel een beetje bang.

    Reageer
    #6

    Ik heb een vraag?
    40jaar geleden hebben ze in mijn boven arm een botinfarct gevonden.
    Ik ben nu 67jaar ik heb last van mijn schouder,bij foto;s maken hebben ze weer die infarct gezien.
    En kalk tussen mijn spieren.Wat kan ik het beste doen?? Met vriendelijke gr s.moue

    Reageer
    #7

    Wat is het advies van de arts dan?

    Reageer
    #8

    Alweer een jaar of 2 geleden ben ik geopereerd aan mijn rechter teen. Zo op het eerste gezicht werd mij verteld dat ik een Ghalgion, had die later een Kieste, werd. De arts ging kijken wat er aan de binnen kant te zien was in mijn teen. Dit omdat foto niet veel uitslag gaf werd er een kijkoperatie gedaan. Tja, toen schrok de arts van wat hij zag aan de binnen kant van mijn teen. Aan de buitenkant was te zien een soort van oog/pitachtig iets die zo groot was dat ik geen schoen meer aan kon. En een teen die ook iets zwart begon te worden. Nu 2 jaar later heb ik z, n last van mijn voet die totaal zeer vervelend doet. Ben naar een vervangend huisarts geweest 19 juli en die vertelde dat toen ik was geopareerd was aan mijn teen ik een Botinvarct had iets wat mij toen niet is verteld. Ben, er zeer van geschrokken en wist ook niet dat dit bestond. Nu heb ik een vraag? In mijn helle lichaam bevinden bulten en gewricht pijnen en in mijn knie holtes is het net of mijn bloedvaten bekneld zitten die ook heet/koortsachtig aanvoelen. Net als in mijn handen, bennen, tenen, heup, schouder, nek, voeten eigenlijk overal. Ik werk van 07.30 tot 11.00 en van 14.30 tot 19.30 op de 8 pers, busje vijfdagen per week. Het is heel zwaar moet telkens in en uit de bus en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot en kreunen! Ik houd me groot maar eigenlijk wil ik huilen. Ik mijn vrije tijd zing ik! Om mijn pijn weg te stoppen en niet te laten zien aan mijn gezin. Wat wil ik nu weten wat is er aan te doen buiten dat er weinig aan te doen is. Wat kan ik zelf doen om minder pijn te hebben, ik eet heel veel pijnstillers maar niet altijd met garantie en pijnloos wat is er nog meer aan te doen. Moet wel even zeggen dat ik ook suiker patiënt ben tiepe 2 gebruik ook veel pillen omdat het niet lager wil dan 11 heeft dit ook te maken met ontstekingen?. Ik hoop dat ik een bericht of informatie van u terug krijg.
    Groeten van Gerda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een andullatiematras kan helpen tegen helpen tegen uw pijnen, maar dat is vrij kostelijk. Groetjes Natacha.

    Reageer
    #10

    Kan er bij een heupinfarct een nieuwe heup ingezet worden?

    Reageer
    #11

    Dat is een vraag die je aan de orthopeed moet stellen. Die kan dat het beste beoordelen

    Reageer
    #12

    Ik heb 1,5 jaar botinfarcten links en rechts in hemisacrum alsook in linkeriliumvleugel. Heb dit al eens gehad 20 jaar geleden in s.i.g. en ben toen geopereerd. Ze hebben toen een witte brij gevonden die niet te zienzwas op ct en  niemand wist wat dit was. Nu is er in linkerbil een abces te zien (is dit opnieuw hetzelfde). Wat kan ik doen ??

    Reageer
    #13

    In februari j.l. constateerde de (trauma)Chirurg een bot infarct in m'n scheenbeen, die uit het niets was ontstaan. Doorgaans gaat dit binnen 6 weken vanzelf over, zei de Chirurg en dat klopte. Maar in April moest alweer bij hem terecht, waarbij na het verschuiven van een kleine kast de pijn er weer inschoot, alleen nu veel heviger. Een MRI-Scan gaat verduidelijking geven. Mijn vraag is : Is er een specialist bot-infarct als Chirurg en waar kan ik dan terecht. Ik las hier ook dat na behandeling van een bot infarct deze snel weer als infarct terug kwam op dezelfde plaats. Is dit een uitzondering of komt dit veel voor ?

    Reageer
    #14

    Antonio,

    Sinds 2009 heb ik osteo necrose aan beide knieën en enkel. ..... 10 jaar aan pijnstilling en af en toe botopboringen.. binnenkort weer afspraak en hoop nieuwe knieën te krijgen.

    Dr Rijnen. RADBOUD NIJMEGEN. Raad ik je aan. Gespecialiceerd in osteo necrose   Maar verwacht geen wonders. .... mocht je meer willen weten, laat het weten.

    Sterkte en groetjes Yvonne

     

    Reageer
    #15

    Ik moet een nieuwe knie maar nu blijkt dat in me boven been een hartinfarct zit de arts zegt nu , ik weet niet wat ik daar aan ga treffen gecompliceerd dus

    Nu weet ik niet wat ik moet gaan doen met me knie ik ben 74 jaar

    Reageer
Reageer op: bot infarct


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief