stress???

  • #1

    Ik heb al jaren last van mijn gewrichten, loop ook regelmatig bij een manueel therapeut, maakt alles ff los voor even maar dan begint het weer. Ik werk al 43 jaar op een kantoor(dus zittend beroep) en heb een verkeerde houding.
    Ikzelf denk dat het ook heel veel stress is van het werk. Daar is iedere keer iets aan de hand, van bedreigingen tot drugsinvallen.

    Dit is nooit zo geweest, werk er nu 13 jaar, maar vanaf 2018 is alles aan t rommelen en net als het weer wat rustiger lijkt te worden begint het weer.

    Ik trek me dit heel erg aan en voel me ook niet echt veilig de laatste tijd.
    Mijn vraag is, kan dit alles ook zijn uiting hebben op mijn spieren, gewrichten, maag en borstbeen?

    Mijn dokter denkt van wel en adviseert de ziekenwet in te gaan of ander werk te zoeken, maar ik hoef nog maar een jaar of 3 tot mijn pensioen en ik wil niet nog een keer switchen.

    Hoe kijken jullie tegen deze situatie aan?

    Reageer
    #2

    Om te beginnen krijg je hier geen advies van een (huis)arts, even voor de duidelijkheid.
    Je noemt zelf al een hele belangrijke reden van je klachten: een verkeerde (werk)houding.
    De manueeltherapeut kan dan nog zo goed zn best doen, zolang je niks aan de oorzaak doet, is behandelen dweilen met de kraan open.
    Daarnaast is stress idd iets wat de klachten kan beïnvloeden en verergeren.
    Je huisarts kan je wel het advies geven om je ziek te melden, maar ( in Nederland) mag alleen een arbo arts een ziekmelding doen.
    Het advies van je huisarts heeft dus geen rechtsgeldig naar je werkgever toe, je werkgever hoeft daar niks mee te doen. Aanbevelingen van de arbo arts dient een werkgever wel op te volgen.
    Je kunt je bij je werkgever dan ziekmelden, die meldt dit bij de arbo arts en bij ziekte langer dan twee weken krijg je een oproep van de arbo arts, die bij ziekte langer dan 6 weken het UWV inschakelt.
    Je kunt ook zelf contact opnemen met de arbo arts en die een advies naar je werkgever laten uitspreken.
    (Over de aard van de klachten mag de arbo arts tegen de werkgever geen uitspraak doen, alleen aanbevelingen over of de werknemer in staat is te werken of niet en over veranderingen in bijvoorbeeld de hoeveelheid te werken uren of de werkplek).

    Reageer
Reageer op: stress???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief