Pijnlijke neus na ongelukje

  • #1

    Hallo, ik was afgelopen Zaterdag uitgeweest en iemand stootte per ongeluk met zijn ellenboog tegen mijn neus aan (nogal hard). Het bloedde als een gek, ik ging naar de wc, deed mijn hoofd achterover en toen hield het op met bloeden. De volgende dag werd ik wakker en m'n neus deed een klein beetje pijn, wat weg ging. Als ik op mijn neus druk of het neustussenschot heen en weer beweeg doet het ook pijn. Duidt dit op een kneuzing oid? Moet ik naar de huisarts?

    Bij voorbaat dank.

    Gr

    Reageer
    #2

    Ja, dat kan inderdaad wijzen op een gebroken neus. Toch hoef je niet naar de huisarts te gaan als je neus mooi recht staat. De huisarts, of de KNO-arts kan alleen iets doen als je neus scheef staat. Als je in je neus kijkt dan zie je het neustussenschot, als het ene neusgat dan kleiner is dan het andere neusgat, dan staat het neustussenschot scheef. Je kunt verder zelf checken of je neusgaten goed doorgankelijk zijn door je neus op te halen met een neusgat dicht. Dat zou dan gezet moeten worden. Pijnlijk maar wel echt nodig. Ga bij twijfel toch even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Symptomen van een gebroken neus zijn:

    Pijn bij het aanraken van de neus;
    Zwelling van de neus of van het gezicht;
    Blauwe plekken op de neus of onder de ogen;
    Neus scheefstand;
    Bloedneus;
    Kraken bij het aanraken van de neus;
    Dichtzittende neusgaten.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke neus na ongelukje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief