pijn in bovenrug rechts

  • #1

    hi allen,

    ik heb al een jaar last van een vervelende pijn een paar cm onder het rechterschouderblad. de pijn straalt uit naar de voorkant van mijn rechterribbenkast. ik ben bij verschillende fysios geweest die mij hebben geprobeerd te helpen door middel van kraken, dry needling en het hard masseren tussen de ribben (tussenribspieren). Alle behandelingen hielpen voor korte duur maar na een aantal uren of dagen kwam de pijn weer terug. De pijn beperkt mij niet in het doen van bepaalde bewegingen alleen bellemert het mij extreem tijdens sporten zoals fitness en roept een erg zeurende pijn op waardoor ik een verkeerde houding aan ga nemen. ik kan deze pijn het best beschrijven alsof mijn hele strakke stiek om mijn rechterribben kast zit. Ik heb meerdere keren weken tot maanden rust gehouden maar toch blijft de pijn aanhouden. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en wat ik evt kan proberen? advies wordt gewaardeerd

    ik ben momenteel 23 jaar en weeg 80kg. Fysiek ben ik dus niet veel actief. ik werk vanuit thuis parttime en doe af en toe pakketten bezorgen

    Reageer
    #2

    "Fysiek ben ik dus niet veel actief"
    "alleen bellemert het mij extreem tijdens sporten zoals fitness"
    Hoezo ben je dan fysiek niet actief?
    Het kan een vorm van overbelasting zijn door bijvoorbeeld verkeerde (zit) houding . Mar dat is dan toch iets voor een fysio.

    Reageer
    #3

    Hi john,

    Ik heb het sporten in de vorm van fitness gelaten. Ik heb thuis een gewicht set tot aan 10kg dumbells. Maar zelfs dit lokt de pijnklachten uit. Vooral de volgende dag.

    Reageer
    #4

    Is er,behalve naar de tussenribspieren,ook gekeken naar ribben zelf aan de rugkant?

    Reageer
    #5

    Hi suus,

    Waar zou dan precies naar gekeken moeten worden? Ik heb hier wel de dry neefling therapie gehad die wel leuk te helpen voor even

    Reageer
    #6

    Als de de ribben aan de achterkant vast zitten, kan dat zenuwpijn geven die je voelt aan de borstkant. En ook dat strakke gevoel om je borstkas.
    Dry needling kan dit tijdelijk verlichten,omdat de spierspanning even wat afneemt.
    Maar de oorzaak, vastzittende gewrichtjes, pakt het niet aan.
    Spierspanning kan wel een oorzaak zijn dat de gewrichtjes vast gaan zitten.
    Mijn fysio (fysio/manueeltherapeut) behandelt dit met een combinatie van het behandelen van de spieren dmv massage en dry needling, samen met het mobiliseren van de ribben aan de rugkant.

    Reageer
    #7

    Dit lijkt toch vooral op een overbelasting.
    En met dumbells van 10 kg kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Ik zou eens even stoppen met fitnessen.

    Reageer
    #8

    Bedankt suus. Ik kan me goed vinden in wat je zegt. De spierspanning verlichten helpt inderdaad maar tijdelijk. Rek oefeningen helpen maar erg kort en dry needling hielp inderdaad ook maar 1 dag. Ik heb over 9 dagen een fysio afspraak en zal dit meenemen in het gesprek. Hij heeft vorige keer meer de zijkant en voorkant van de ribben behandeld doormiddel van masseren, spreiden en oefeningen. Hielp voor een paar dagen en daarna zat het weer compleet vast. Trainen doe ik al lang niet meer omdat ik het idee heb dat dit de spierspanning verhoogd en dit meer klachten geeft.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als jou fysio ook manueeltherapeut is, dan kan die ook de gewrichtjes, waarmee de ribben aan de achterkant bewegen, mobiliseren. Zo niet, zou ik daarvoor naar een goede manueeltherapeut gaan. Om te voorkomen dat er te lomp "gekraakt" of behandeld gaat worden. Dit kan juist meer problemen geven

    Reageer
    #10

    Ik weet niet of hij een manueel therapeut is. Maar ik zal alles meenemen om het gesprek.

    Enig idee hoe het kan dat die gewrichtjes elke keer vast komen te zitten? Heb vaak als ik ergens op lig of tegenaanzit met mn rug geen last. Maar wanneer ik sta begint het weer. Ik probeer dan ook vaak elk hoekje van het huis mee te pakken en druk hier mn rug en schouderblad tegenaan om te pijn proberen te verlichtwn. Merk ook dat ik snachts niet goed kan ademen hierdoor en sochtends vermoeid wakker wordt.

    Reageer
    #11

    Bij mij komt het door spierspanning.
    Maar het kan ook door bijvoorbeeld een verkeerde houding komen, overbelasting of verkeerde belasting of door de vorm van je rug,aldus mijn fysio.

    Reageer
    #12

    Hey, ben bij een manueel therapeut geweest waarbij ik op mijn andere zij moest liggen zodat de rribben aan de rechterkant goed konden worden gemasseerd en gespreid. Had pijn voor 2 dagen door de massage en daarna was de pijn zo goed als weg. 2 dagen later zit alles weer vast. Kan het misschien zijn dat deze klachten kunnen worden veoorzaakt als gebolg van heel lang last hebben van reflux of een mogelijke middenrifbreuk?

    Reageer
    #13

    Op zich is het niet raar dat één behandeling niet genoeg is hoor.
    De spierspanning, die de klachten veroorzaakt, komt dan weer terug.
    Soms ben je maanden verder voor het echt over is en als je van jezelf een hoge spierspanning hebt (zoals o.a. bij mijzelf) blijf je gewoon iedere zoveel tijd een "onderhoudsbeurt" nodig om het stabiel te houden.

    Reageer
Reageer op: pijn in bovenrug rechts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief