• #1

  Dag

  Ik heb een paar tal dagen last van een zeurende pijn aan mijn rechterheup, soms voel ik dit ook aan de lies. Ik heb dit ik denk een half jaar geleden ook gehad maar dan samen met mijn onderrug, ik ben een hypochonder dus dacht meteen aan appendicitis waarbij ik snel naar het ziekenhuis moet en onder het mes en de enge gevolgen als je niet op tijd behandeld (mijn grootste angst). Was toen naar huisarts gegaan en zei dat het overspannen bekkenbodemspieren was en spastische darm. Nu heb ik het enkel aan de rechterheup en soms ook mijn been, als ik op mijn rechterheup druk is het ook gevoelig. Soms loopt dit ook tot aan mijn onderrug rechts. Ik ben weer de hele tijd aan het piekeren en angst dat het een appendicitis is, al denk ik zelf dat het niet is omdat het de vorige keer ook niet was en ik ongeveer dezelfde klachten had. Maar vind het heel vreemd dat het enkel aan de rechterkant is.
  Is het mogelijk dat er bij overspannen bekkenbodemspieren vooral pijn is aan 1 kant?

  Ik heb het trouwens niet heel de tijd, vooral als ik te lang sta of zit/lig, in beweging heb ik dit niet of amper...

  Reageer
  #2

  Ja dat kan

  Reageer
  #3

  Oke bedankt! Ik heb al een aantal jaren een angststoornis, ik ben ermee aan de slag en sinds mijn covid infectie deze zomer en de voortdurende stress heb ik chronische hyperventilatie gekregen. Ik beweeg nu niet veel omdat ik snel duizilig word, ik ga toch wel wandelen soms maar zeker niet voldoende, dus misschien dat deze pijn een combinatie van hyperventilatie en te weinig bewegen is?
  Ik heb ook wel harde stoelgang en altijd last gehad van PDS, vandaar mijn angst voor appendicitis, ik weet niet of PDS een oorzaak daarvan kan zijn?

  Reageer
  #4

  PDS kan dus zeker

  Reageer
  #5

  Bedoel je dan dat PDS appendicitis kan uitlokken? Want dat vroeg ik me wel af. Of bedoel je dat PDS wel samengaat met een angststoornis?

  Reageer
  #6

  Appendicitis krijg je niet van PDS.

  Reageer
Reageer op: Bekkenbodem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief