• #1

  sinds donderdag heb ik last van een zere kuit. de pijn is niet zo erg en ik kan gewoon alles doen soms trekt de pijn ook naar het scheenbeen.
  weet iemand wat dit is?

  Reactie
  #2

  Een zere kuit kan verschillende oorzaken hebben. Een onschuldige oorzaak is kramp.

  Reactie
  #3

  Als u één of meerdere van de onderstaande klachten herkent, neem dan contact op met uw huisarts.

  Kramp bij het lopen op een bepaalde plek in het been. De plaats waar het pijn doet zegt veel over de plaats van de vernauwing. Pijn in een been tijdens het lopen. De pijn kan in de spieren van de kuit, het bovenbeen of de billen zitten. De plaats waar de pijn optreedt geeft een aanwijzing waar een afsluiting of vernauwing in de bloedtoevoer kan zitten. Deze klacht kan gepaard gaan met een gevoel van minder fit zijn, emotionaliteit en slecht slapen. De klachten beperken de (dagelijkse) activiteiten, vooral wat betreft werk, huishoudelijke, sociale en vakantieactiviteiten (Etalagebenen).

  Koude voeten, ontbreken van onderhuidse vetlaag, verlies van haar op voeten en tenen, verdikte teennagels (vaak met schimmelinfectie) en vertraagde nagelgroei. Als gevolg van een slechtere doorbloeding kan uw been bleek worden wanneer u het optilt en kan het rood verkleuren wanneer u het been laat hangen (Etalagebenen).

  Pijn in een been, optredend in rust, bijvoorbeeld tijdens de slaap, waardoor men wakker wordt en het bed uit moet; bij uit bed zijn zakt de pijn dan weer. Dit kan duiden op een tekortschieten van de bloedtoevoer naar het been wanneer 's nachts de bloeddruk gedaald is. Rustpijn.

  Zware, vermoeide en vaak warme benen, jeuk, een gespannen gevoel, krampen, een trekkende of stekende pijn in de kuiten, trillingen in de benen en zwellingen. Uitgezette oppervlakkige aders ('potje met pieren'). Bij sommige mensen ontstaan na verloop van tijd vochtophopingen in de benen, huiduitslag, een verkleuring of verharding van de huid (Spataders).

  Opzwelling van de kuit of het hele been. Het been voelt vaak warm aan en kan rood-paars van kleur zijn. De huid kan strak zijn en glanzen. Het been is vaak pijnlijk en lopen kost moeite. Door de beweging van de voet verergert de pijn bij het lopen (Trombose).

  http://www.hartstichting.nl/Go/default.asp?mID=5561

  Reactie
  #4

  Het zou ook een ontsteking van het scheenbeen kunnen zijn, er is zoveel mogelijk dat het beste de huisarts even kan kijken. gezien de ernst van mogelijke diagnosen is het verstandig naar de huisarts te gaan voor een goed lichamelijk onderzoek.

  Reactie
  #5

  T is alweer over gelukkig.

  Reactie
  #6

  Als het zo snel over is gegaan dan is het vast en zeker kramp geweest. Het melkzuur, de veroorzaker van de pijn is dan afgevloeid en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Reactie
  #7

  Hallo ik heb gisteren een hele erge klap tegen mijn kuit gehad met voetbal mijn voet begon te tintelen en kon er bijna niet op lopen vandaag is ie al wat blauw en kan er nog steeds een beetje moeilijk op lopen heeft iemand een tip wat ik moet doen?

  Reactie
Reageer op: zere kuit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief