Uitrekking rug

 • #1

  Klopt het dat je rug rond je 23-24ste nog uitrekt? Zo ja, kan dit rug pijn veroorzaken? Hartelijk dank, Jack

  Reactie
  #2

  Nee, een rug rekt niet uit. Een rug drukt alleen maar in elkaar door de slijtage bij oudere mensen van de tussenwervelschijven.

  Train je je rugspieren wel goed? Een paar keer per week?

  Reactie
  #3

  Oefeningen kunnen het herstel van lagerugpijn niet versnellen. Toch vinden sommige mensen het prettig om wat rekoefeningen te doen. Als reactie op de pijn spant u bepaalde spieren extra aan. Rekoefeningen kunnen dan helpen deze spieren weer te laten ontspannen. Als u voldoende hersteld bent, is het goed - niet alleen voor uw rug maar voor uw hele gestel - om oefeningen te doen en te sporten om uw spieren te versterken, uw lichaam soepel te houden en uw algehele conditie te verbeteren.
  Rekoefeningen
  Knieën optrekken

  Ga op uw rug liggen met gebogen knieën en uw voeten plat op de grond. Trek met uw handen een knie langzaam naar uw borst. Houd deze houding dertig tellen vol. Laat het been daarna langzaam zakken. Pak dan de andere knie en herhaal de oefening.
  Kantelen van het bekken

  Maak uw rug zo hol mogelijk door uw billen naar achteren en uw buik naar voren te steken. Trek daarna geleidelijk uw onderrug weer recht door de onderbuik in te trekken en de billen tegen elkaar te knijpen. U kunt deze oefening liggend, zittend, staand of op handen en knieën uitvoeren. U kunt deze oefening met de ademhaling combineren: inademen met holle rug, en uitademen met rechte rug.
  Versterken van de spieren
  Buikspieren

  Ga op uw rug liggen, met gebogen knieën en uw voeten plat op de grond. Raak met uw vingers uw knieën aan en hou deze houding zo lang mogelijk vol. Ontspan daarna een minuut en herhaal de oefening.
  Rugspieren

  Ga op uw buik liggen met gestrekte armen en benen. Til vervolgens uw armen en benen op en hou dit zo lang mogelijk vol. Ontspan daarna een minuut en herhaal de oefening.
  Veel bewegen en algemene conditie verbeteren

  Zorg dat u veel in beweging bent. Sporten zoals zwemmen, fietsen en joggen kunnen helpen uw lichaam sterker en soepeler te maken en uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

  Ook bij hevige pijn zijn zwemmen en lopen aan te raden.

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1b.htm

  Reactie
  #4

  http://www.youtube.com/watch?v=xv1yGZkw0kY&feature=related

  Reactie
Reageer op: Uitrekking rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief