schouderoperatie

 • #1

  Ik heb een schouderoperatie gehad. Dat is nu 7 weken geleden en ik heb het gevoel of er iets niet klopt. Ik heb onnoemelijk veel pijn en als ik bij fysio ben, is het net alsof bij een bepaalde hoogte iets blokkeert. Ik verga dan nog meer van de pijn. Zelf heb ik het idee alsof het een pees of spier is want als ze door willen bewegen en duwen bij de fysio, is het net alsof iets verkeerds zit of zelfs gaat scheuren. Ik heb nu een afspraak gemaakt bij de orthopeed die me geopereerd heeft.

  Kent iemand dit of heeft iemand hetzelfde gehad?
  Groetjes, Britt

  Reageer
  #2

  Een schouderoperatie is geen eenvoudige ingreep. Het schoudergewricht is gecompliceerd. Afhankelijk van de operatie kan het enige tijd duren voor u vooruitgang ervaart. Als u in samenspraak met de fysiotherapeut die uw schouder goed kent bepaalt dat er mogelijk iets niet goed zit, dan is de orthopeed inderdaad de aangewezen persoon om uw schouder te beoordelen.

  Reageer
  #3

  Hoi Brit,

  klinkt mij een beetje als een beginnende frozen shoulder in de oren. Ik heb dit ook gehad na een schouderoperatie (capsular shift) en had daar veel pijn ook door. Beperkingen had ik ook maar de schouder was ook strak gezet dus dacht men niet dat het frozen was. Een jaar en paar maanden na de capsular shift een kijkoperatie gehad en toe bleek hij toch frozen te zijn en erg verkleefd. Dit is los gemaakt en doorbewogen en daarna ging het elke dag beter.

  Maar een schouderoperatie heeft ook veel tijd nodig en kan wel 3 tot 6 maanden duren het herstel.

  Idd na laten kijken en zorgen voor goede fysio met verstand van schouderok's.

  Groetjes,

  Sofie

  Reageer
  #4

  ik heb zelfs voor 2maanden geleden. een schouder operatie gehad. het was en zware operatie.
  maar de pjn wel niet overgaan. terwijl ik heel veel pijnstillers slik,
  kun u mij informatie geven over de pijn. en wat ik eventuweel nog meer kan doe
  bvd betsy

  Reageer
  #5

  Kan wel een jaar duren voordat je echt kunt zeggen dat het geen pijn meer doet. Goed revalideren en luisteren naar je therapeut en dan komt het vast wel goed. Je bent nu nog te kort na je operatie om er nu al iets over te zeggen. Vooral als het om een "zware" operatie gaat zoals je zegt. Kan echt een jaar duren dus heb geduld!!

  Groetjes

  Reageer
  #6

  dus als ik het goed begrijp. loop ik nog heel lang met die vreselijke pijn. terwijl ik dacht dat het met 2maanden over zou zijn. ik slik 240mg morfine, en 1000mg paracetamol. heb je nog andere tips voor mij zou daar heel blij mee zijn gr betsy

  Reageer
  #7

  Vlak na de behandeling zal je best erg veel last hebben. Dat neemt snel af de komende weken en maanden. Voordat het echt weg is, kan inderdaad best iets langer duren, ook bijvoorbeeld als je fysiotherapie gaat doen om het schoudergewricht weer te gaan oefenen. Maar daar is het nu veel te vroeg voor.

  Neem de tijd en geeft je schouder de zorg die het nodig heeft, en luister vooral goed naar de adviezen van de behandelend orthopedisch chirurg!

  Reageer
  #8

  2 maanden na de operatie met de fysio gaan oefenen is echt niet te vroeg en misschien zelfs wel te laat. De schouder gaat al snel vast zitten als je niet op tijd met goed oefenen begint. Denk dat je met 2 maanden al te laat kunt zijn en je een frozen shoulder op aan het lopen bent. Daar kan ook veel pijn vandaan komen als dat zo is.

  Niets rustig aan doen maar flink aan de slag met de schouder zou ik zeggen!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik ben zelf 6 maanden geleden aan me schouder geopeerd. mijn pees was door midden gescheurd en de aanhecting was ook kapot,
  na 4 maanden revalidatie ging het iets beter,
  ik ben inmiddels gestopt met de fysio omdat hij door mij pijn grens heen ging, 2 weken geleden voor de laaste controle geweest! de aanhecthing is mooi!
  ik zal nog 2 jaar lang pijn hebben, ik heb dit weekend weer gezwommen en moet nu op de blaren zitten!!! veels te veel pijn nog!
  nachten lang lig ik weer wakker! beetje dom!!

  een schouderoperatie is een pijnlijke operatie !! maar goed als er iets kapot is moet dit gemaakt worden!!!!

  Ik heb de beste chrirug van heel nl gehad echt een aanrader!
  dokter huismans! werkt in het rode kruis ziekenhuis in denhaag!! wereld vent!
  iedereen veel sterkte alvast die dit ook moet ondergaan!

  Een blok verdoving is echt een aanrader!!

  Groetjes cin

  Reageer
  #11

  Vorig jaar zelfde probleem gehad. Ben bij Dhr.Bas Willemsen geweest en na 2 sessies klachenvrij en de klachten zijn niet teruggekomen. Als ik dit voor de operatie had geweten dan was een operatie wellicht overbodig geweest.

  Reageer
  #12

  hoi even over jouw verhaal er staat niet in precies wat er aan geopereerd is maar misschien is het volgende bij jou ook het geval.
  In september 2008 ben ik geopereerd bij Medinova de kliniek in Zestienhoven bij Dr. van Ommeren aan een gescheurd labarum dit is toen vast gemaakt met botankers. De pijn bleef en was daarna niet te verklaren en na vele omzwervingen omdat de pijn bleef ben ik weer terug gegaan en bleek dat de operatie had los gelaten. Dit was te wijten aan de kwaliteit van de gebruikte botankers die daar in het verleden zijn gebruikt. Nu ben ik dus opnieuw geopereerd met andere ankers in augustus 2009. Wie heeft ook deze ervaring dat na een schouder operatie met labrum herstel slaplaesie nog steeds veel pijn bleef. Het zou dus heel goed aan de ankers kunnen liggen die hebben losgelaten, dit is op een Mri Arthografie niet te zien! De enige marnier om daar achter te komen is een nieuwe laparoscopie kijkoperatie te ondergaan.
  Bij een ct scan kunnen er wel een soort botcysten gezien worden, maar dit zijn feitelijk restanten van de ankers die in het bot te snel zijn geabsorbeerd. Graag kom ik in contact met patiënten waarbij hetzelfde is gebeurd of die het niet zeker weten maar na een labrumrepair toch pijn blijven houden. Ook mensen die net als ik ook voor een tweede keer deze zelfde operatie moesten ondergaan kom ik graag mee in contact.

  Reageer
  #14

  Ik heb zelf ook een kijkoperatie ondergaan, nadat een SLAP Laesie was vastgesteld. Labrum was ook gescheurd en terug gehecht. Na een lange revalidatie met dagelijkse oefeningen van 6 maand, heb ik echter nog steeds pijn en heb ik het gevoel dat pijn iets is toegenomen. Wel moet ik vermelden dat ik volleybal speel, en dat de operatie/revalidatie volledig in functie was van opnieuw actief competitie te kunnen spelen. Vanwaar de pijn echter komt, is mij een raadsel.

  Reageer
  #15

  5 maand geleleden operatie gehad schouder, peesscheur maar ik bleef veel pijn hebben, terug, scen laten maken nu heb ik opnieuw pees scheur, en ook nog een frozen shoulder, 19 januari opnieuw operatie.

  Reageer
Reageer op: schouderoperatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief