Pijn rug trekt door in arm en borst

 • #1

  Hoi ik ben een meisje van 19 en ik heb sinds vandaag heel erge pijn in mijn rug. Net naast/onder mijn schouderblad. De pijn begint nu door te trekken naar mijn borst en arm. Ik word er ook een beetj misselijk van en benauwd. Kent iemand dit probleem en weet diegene er iets op?

  Groetjes Nienke

  Reactie
  #2

  Ik weet alleen dat je voor spoedgevallen je huisarts moet bellen, of 112, of naar de spoedeisende hulp moet gaan.

  Reactie
  #3

  Heb je last van benauwdheid? Rook je? Denk je dat het iets met je longen te maken heeft?

  Reactie
  #4

  Ik rook niet. En het voelt niet alsof het iets met mijn longen is. Het is een soort zeurende stekende pijn ik weet het niet zo goed te verwoorden. ook voelt het niet of ik elk moment dood neer kan vallen het doet alleen erg veel pijn en geeft een erg naar gevoel.

  Reactie
  #5

  Heb je toevallig zwaar werk gedaan, of misschien erg vast en in een verkeerde houding geslapen? Dan zou het kunnen wijzen op een oorzaak in de spieren. Ook als je kracht zet, of je spieren daar spant, kan het dan pijn doen.

  Maar een neurologische oorzaak is niet uit te sluiten, als gevolg van misschien een hoge hernia. Dan zijn je ruggewervels misschien aangedaan.

  Maar het blijft altijd gissen zo via het internet.
  Je kunt het beste even naar de huisarts gaan voor een lichamelijk onderzoek als de klachten morgen niet veel minder zijn.
  Let wel, de meeste klachten komen vanzelf en gaan ook vanzelf weer weg. Als je je zorgen maakt, ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  #6

  Gezien ik zelf inderdaad om die reden altijd even afwacht om naar de dokter te gaan 🙂
  Dankjewel voor je antwoord. Kan het ook door stress komen? Ik weet dat dat raar klinkt voor een meisje van 19 maar ik heb echt stress de laatste tijd.

  Groetjes Nienke

  Reactie
  #7

  Ja natuurlijk kan het door spanning komen. Maar dan zullen de klachten na een goede massage, of een lange wandeling door de natuur, of een gezellige middag naar de sauna, of een leuke avond met vriendinnen naar de film, of... Ik bedoel, leuke ontspannende dingen, dan zal het wel vanzelf overgaan.
  Zorg voor voldoende rust en ontspanning. Je schouders kunnen niet meer dragen dan je schouders kunnen dragen. Wat er dan afvalt, dat is jammer, maar niet voor jou om ook nog weer eens jouw schouders onder te zetten!

  Reactie
  #8

  Helaas kan je school niet zomaar van je schouders laten afglijden... Nog even afzien dan maar en dan is het allemaal afgelopen (gelukkig)

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb dezelfde klachte idd gehad en had idd kanker heb veele behandelingen pijn moeten doorstaan maar ben er wel van afgekomen sterkte hoop dat jij ook mzzl heb:)

  Reactie
  #10

  Als de vraag was gesteld door een oudere man met risicofactoren voor atherosclerose dan hadden deze symptomen ook kunnen passen bij een myocardinfarct, een hartinfarct dus.

  Reactie
  #11

  Heb deze klachten ook en bij mij is het een hernia in de nek met artrose

  Reactie
  #12

  ik hep dezze klachte ook gehat en hep nu terminale kanker hep nog paar weke te leve

  Reactie
  #13

  Hi Kees, als het echt zo is sterkte, als het een grap is....is het een zeer slechte en ongepast naar een jongedame van 19

  Reactie
Reageer op: Pijn rug trekt door in arm en borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief