Knie problemen na operatie nieuwe knie?

 • #1

  Hallo,

  Dit verhaal gaat over mijn moeder.

  Mijn moeder heeft een aan haar rechterknie een operatie gehad, daar heeft ze een 'nieuwe knie' gekregen. Na de operatie moest ze weer rustig aan beginnen met lopen maar er is een breuk ontstaan in haar scheenbeen van haar rechterbeen en daardoor heeft ze in het gips gezeten terwijl haar knie nog moest genezen.

  Het gevolg is dat ze nog steeds last heeft van haar knie maar dat haar linker been nu complicaties begint te vertonen.

  Ze heeft erg veel last van haar linker knie, vooral de knieholte. Na onderzoek bij het ziekenhuis blijkt dat de linkerknie ook beschadigt is maar niet zo zeer dat er een operatie nodig is. Ook blijkt dat er een kiste/ciste ( vochtophoping) in haar knieholte zit waardoor ze ook z'n dik been heeft. Die kiste/ciste is aan het lekken naar haar enkel.

  Artsen bij ons ziekenhuis (Almelo) kunnen haar om de zoveel maand medicijnen geven wat de pijn tijdelijk weghaalt. Maar hun zeggen ook dat ze gewoon door moet blijven lopen en fietsen en door de pijn heen moet sporten zodat het weggaat. Ondertussen loopt ze wel met die pijn en kan ze bijna niks omdat de pijn bijna ondragelijk is (ik zie haar gezicht soms en..)

  Ik ben van plan om een ander ziekenhuis te bellen in de buurt voor een diagnose (second opinion) want zo kan het niet verder.

  Hebben jullie nog een mening hierover?

  Alvast Bedankt
  Henk-Jan

  Reactie
  #2

  Helaas is er sprake van onvoorziene complicaties waardoor eerder beleid moest worden bijgesteld. Ik verwacht geen bijzondere uitslag van een second opinie. Deze artsen kennen haar situatie goed, en weten de voorgeschiedenis.
  Maar het is natuurlijk altijd mogelijk een second opninie te vragen bij de huisarts (verwijzing) of zorgverzekeraar. Is het niet verstandiger eerst met de huidige behandelaars te spreken over mogelijke nieuwe operaties waarbij de schade hersteld wordt?

  Reactie
  #3

  De artsen zeggen dus dat zij door de pijn heen moet sporten/fietsen et cetera. Ze vinden haar te jong voor een nieuwe knie voor haar linkerbeen en ze hopen dat door beweging de zwelling en de ciste/kiste weggaat. Maar hoe kan dit nou met zoveel pijn?!

  We komen gewoon zo niet verder ermee omdat er geen ander oplossing is volgens hen.

  Reactie
  #4

  Beste Henk-Jan,

  Dit lijkt me inderdaad een hele lastige situatie. Toch vind ik de mening van de artsen wel begrijpelijk. Je wilt toch liever dat ze hier goed van herstelt dan dat ze weer onder het mes moet, met alle mogelijke gevolgen van dien.
  Het beste lijkt mij goede pijnstilling te vragen en te accepteren dat haar revalidatie niet gemakkelijk is. Wie weet komt ze er met flink doorbijten wel bovenop en heeft het de door de artsen gewenste afloop. Zij kennen haar gezondheids toestand ten slotte goed.

  Ludo

  Reactie
  #5

  Ja, misschien ook wel en ik zal dit ook zeer zeker gaan neerleggen bij hun want als zij willen dat ze weer veel gaat bewegen dan MOET ze echt medicijnen hebben tegen de pijn, want anders is bewegen ondragelijk. En natuurlijk wil ik liever dat het zo beter gaat dan dat ze geopereerd moet worden.

  Nou bedankt voor de hulp en verdere reacties zijn welkom natuurlijk

  Reactie
  #6

  Een compleet nieuwe knie is geen kleinigheid. Maar als je vindt dat het echt niet goed gaat en als je het niet eens bent met de behandelend arts weet dan dat je in je recht staat en de mogelijkheid hebt tot een second opinie bij een andere orthopedisch chirurg.

  Reactie
Reageer op: Knie problemen na operatie nieuwe knie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief