• #1

  Hallo,

  Ik heb minstens een week pijn in een been.
  Dit komt het meest in de ochtend opzetten.. onder de voet, zijkant van de voet, enkel en in de kuit en word rond verloop van de dag mits ik niet loop geleidelijk aan minder en af en toe voel ik rare tintelingen/kloppende gevoelens. Naar de avond toe als ik op bed lig voel ik ook dat de zijkant van mijn been een beetje gaat branden. Ik wil een afspraak maken bij de dokter maar het is weekend en begin me een beetje zorgen te maken over trombose.. kan dit een trombose zijn en heeft u enige idee wat het anders kan zijn?

  Met vriendelijke groet

  Reageer
  #2

  Moeilijk om er zo iets over te zeggen zonder enige vorm van onderzoek, maar aan trombose denk ik nou niet meteen. Ga ermee naar de huisarts

  Reageer
  #3

  Zal ik doen, bedankt. Ook niet iets wat u verdenkt met uw jaren in ervaring?

  Reageer
  #4

  Misschien een ontsteking

  Reageer
  #5

  Ik heb jammer genoeg trombose gehad. Dat weet je wel: je been wordt een stuk dikker en verandert soms van kleur enzo. De pijn is ondraaglijk, vooral als je niet plat ligt maar je bloed wil stromen, dus met opstaan. Je moet wel blijven liggen door de pijn.

  Vreselijk om te hebben. Echt vreselijk.

  Reageer
  #6

  Hallo Trombose, bedankt voor je reactie. Lees ook gevallen van mensen die gewoon het gevoel van een stijf been hadden en dat het raak is. Helaas heeft mijn moeder het ook gehad op 17 jarige leeftijd, plus longembolie, hersenbloeding en pulmonale hypertensie eraan overgehouden. Ik ben dus nogal op mijn hoede! Dat gezegd ben ik naar de dokter geweest en hebben ze me getest op D-dimeer met een waarde van 186. Is dit goed? Dit betekend toch geen trombose?

  Met vriendelijke groet

  Reageer
  #7

  Of is dit alsnog hoger dan normale waarde?

  Reageer
  #8

  daar is eigenlijk pas sprake van als de waarde boven 500 komt

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dank u wel! Kunnen die waarden van 186 uiteindelijk nog wijzen op iets anders of is het compleet normaal?

  Reageer
  #10

  Dat is een normaalwaarde

  Reageer
  #11

  Bedankt voor uw reactie, ik heb nog steeds pijn en ik kan niet terug naar de dokter tot volgende week. Nu zit ik op mijn volgende vraag te broeden.. zou het een infectie in mijn spieren of pezen kunnen zijn en hoe zou ik dit moeten herkennen? En hoe kan dat veroorzaakt worden?

  Reageer
  #12

  Dat kun je zelf niet herkennen. Daar moet je dan toch voor naar de dokter of een fysiotherapeut

  Reageer
Reageer op: Pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief