Bal binnenkant enkel

 • #1

  Hallo John,

  Ik geef hockeytraining, en gisteren kreeg ik vol een bal op de binnenkant van mijn enkel (knokkel). In het begin kon ik alleen erop staan en niet lopen. Nadat de pijn iets was afgezakt kon ik weer (mank) lopen.

  De knokkel doet pijn, maar de pijn straalt ook uit naar achillespees, buitenkant enkel en naar mijn tenen. Mijn binnenkant van de enkel is niet zo dik, en klein beetje blauw. De zwelling is helemaal naar de buitenkant van mijn enkel gegaan. De buitenkant van mijn enkel (links) is 2x zo dik als die van mijn rechterenkel. Ik loop nog steeds op mijn voet, wel mank. Had gisteravond zo'n pijn dat ik ook misselijk was. Heb neurofen genomen en pijn werd een stuk minder. Dus neurofen helpt goed tegen de pijn.

  Is het nu handig om gewoon mijn rust te pakken en om te kijken hoe het gaat of is het slimmer om even de huisartsenpost te bellen?

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik zou in jou geval nu naar de huisartsenpost gaan. Heb zelf nu een botkneuzing aan mn enkel en je kunt daar héél ( ben nu 16 maanden ermee zoet )lang last van houden. Zeker als je er niet op tijd naar laat kijken en laat behandelen. Laat in elk geval een foto maken of je geen breuk hebt en laat een arts bepalen of er een scan van je enkel gemaakt moet worden. Als ik jou was,zou ik er ook niet op lopen tot er naar gekeken is.

  Beterschap, groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Hoi Suzanne,

  Bedankt voor je berichtje. Ik heb net de HAP gebeld. Ze denkt dat het een kneuzing is. Mocht de neurofen toch niet goed helpen, dan krijg ik dit weekend sterkere pijnstillers, maar omdat neurofen goed helpt, denk ik niet dat het nodig is.

  Mocht mijn enkel maandag nog zo dik zijn en er niet veel verbetering is, moet ik maandag naar mijn eigen huisarts. Dus nu even afwachten.

  Reageer
  #4

  Hey,

  Pas er wel voor op dat je niet met de pijnstillers door de pijn heen gaat lopen. Dan belast je misschien je voet terwijl je eigenlijk niet goed is.

  Zou wel echt even ontlasten, des te eerder ben je er hopelijk van af.

  Beterschap!

  Reageer
  #5

  Volg het advies van Suzan. Voet hoog leggen en niet belasten. Als de klachten erger worden, weer de HAP bellen. Je kunt zo ook een botbreuk oplopen. Die balletjes zijn nogal hard

  Reageer
  #6

  Bedankt allebei voor de tips. Ik neem voornamelijk rust en houd mijn voet hoog. Wandel alleen kleine stukjes met de hond.

  Ik heb het idee dat mijn enkel alleen maar dikker is geworden. Dus ik kijk vannacht hoe het gaat, als mijn enkel morgenochtend nog niet geslonken is, bel ik weer de hap op.

  Reageer
  #7

  Dat lijkt me dan idd verstandig om te doen

  Reageer
  #8

  Laat een foto maken, liever vandaag nog dan morgen.
  Straks loop je met een breuk in je enkel en maak het erger en zit je er ook alleen maar langer mee.
  Ik spreek uit ervaring......

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb net de HAP weer gebeld. Want mijn enkel wordt dikker en dikker. Door de zwelling krijg ik nu ook pijn aan de buitenkant van de enkel.

  Ze blijven zeggen dat als ik kan lopen dat het dan niet gebroken is. En zwelling betekent ook een kneuzing. Bij een breuk heb je bijna geen zwelling. Tintelingen in mijn tenen en achillespees kan door zwelling op de zenuw komen. Moet nu een kousje kopen bij de Kruidvat en die gebruiken tegen de zwelling.

  Dus nu de kous kopen en rust houden...desnoods morgen mijn eigen huisarts bellen

  Reageer
  #10

  Dat zei mijn huisarts dus ook, 16 maanden geleden. Ookal kon ik nauwelijks op mijn voet staan, laat staan lopen.

  Ik heb dus een zware botkneuzing, dit is geen breuk,maar wel veel ernstiger! Ik herken de tintelingen en steeds groter wordende zwelling. Wees a.u.b verstandig, bel weer en zeg dat je een foto, liever nog scan wilt laten maken! Want ik heb er al 16 maanden spijt van dat ik dat NIET heb gedaan.
  Tegen mij werd gezegd dat de eerste 48 uur het belangrijkste waren om de zwelling te beperken. Dus een goed drukverband en absolute rust. Ik ben ook door gestrompeld, had ik het maar niet gedaan. Zie mijn weet niet hoe lange topic hier op het forum.

  Zorg in elk geval dat je krukken krijgten belast je voet echt niet meer tot je een foto hebt laten maken!

  Ik dacht ook dat het wel mee zou vallen, ik zit inmiddels 16 maanden met mn voet omhoog, ik hoop na de volgende scan er weer voor het eerst op te mogen staan.

  Maak niet dezelfde fout, kom voor jezelf op en zorg dat je zo snel mogelijk doorverwezen wordt!!!

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #11

  Ik weet niet waar ze de wijsheid vandaan halen..... Bij een breuk kan ook een kneuzing ontstaan, dus is er dan ook een zwelling. En ik heb in mijn loopbaan al vaker mensen zien lopen met een breuk in voet, enkel of onderbeen. Morgenvroeg meteen je huisarts bellen !

  Reageer
  #12

  Bedankt weer voor de tips!!! Ik ga morgen zeker mijn eigen huisarts bellen. Dan zorg ik ervoor dat ik bij hun langs kan komen. Schoen pas ik namelijk ook niet meer aan. Alleen nog 1 bepaalde laars.

  Ik heb toen ik een jaar of 15 was ooit weken met een gebroken middenvoetsbeentje rond gelopen. Dus weet inderdaad dat je met een breukje gewoon erop kunt blijven lopen.

  Ik hoop dat de huisarts mij doorstuurt voor een foto.

  Ik houd jullie op de hoogte!!

  Reageer
  #13

  Sterkte!

  En er gewoon op staan dat je doorverwezen wordt!!

  Reageer
  #14

  Ben maandag langs geweest bij de huisarts. Die vond het inderdaad enorm dik en blauw. Foto's gemaakt. Geen breuk te zien. Ik moet nu een tubigrip gebruiken tegen de zwelling. Mijn voet hoog leggen en zo min mogelijk belasten. Heb geen krukken nodig.
  Als het binnen een week niet beter gaat, moet ik terugkomen.

  De zwelling is wel iets minder geworden, maar hij is nog aardig vors. De pijn heb ik vooral als ik loop en bijv douche, dus een tijdje stil sta. Qua pijn in mijn enkel gaat het goed, maar aan de voorkant van mijn enkel heb ik nu de meeste pijn zitten . Kan mijn voet wel naar beneden bewegen, maar als ik mijn tenen naar boven beweeg, dan schiet de pijn erin. Ook kan ik mijn tenen niet ver omhoog trekken, want dan blokkeert het. Als ik mijn sokken of laarzen aan doe, dan moet ik dat zittend doen, staand lukt niet. Krijg mijn voorvoet niet hoog genoeg. Maar ik kijk het dus nog tot maandag of dinsdag aan. Als het dan nog niet beter is, bel ik de huisarts opnieuw. Want pas door de zwelling nog niet in een normale schoen, dus kan alleen maar 1 bepaalde laars aan.

  Ik houd jullie op de hoogte...

  Reageer
  #15

  Als je er maandag of dinsdag nog steeds zoveel last van hebt, vraag dan een verwijzing voor de orthopeed zodat er een scan gemaakt kan worden. Bij zwellingen zijn breuken niet altijd zichtbaar met röntgenfoto's

  Reageer
Reageer op: Bal binnenkant enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief