Pijn in bil en scheenbeen

 • #1

  Ik heb acht maanden geleden dubbele hernia gehad met geen zenuwuitstulping, operatie dan niet nodig maar ik hou zoveel pijn in mijn bil met uitstraling naar mijn scheenbeen, aan de linkerkant. De pijn houd 24 uur aan. Op de pijnpoli zes injecties gehad, niet geholpen. Geen heup of verstopping gevonden. Zitten, lopen, liggen bij alles is de pijn zo heftig. Ze weten niet waar het vandaan komt. Wie kan mij zeggen wat dit kan zijn, wordt er zo moedeloos van!

  Reageer
  #2

  Hey,

  Je schrijft dat je een dubbele hernia hebt, en daar komt het niet vandaan? Waar heb jij de injecties gehad? In je rug op de plek van de hernia? Dat hebben ze bij mij wel gedaan en door de druk van de injectie vloeistof en een reactie erop, zijn mijn klachten toen nog veel erger geworden!

  Als ik jou was, zou ik naar een andere arts gaan voor een second opinion. En je zou eens met je verhaal naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in triggerpoints kunnen gaan. Je bilspier kan op een zenuw drukken en dat kan vergelijkbare uitstralings pijn geven.

  Sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dank je wel voor het antwoord! Ik heb zes injecties gehad in L5 - S1 in de rug en voor spiriformis syndroom in de bil, maar totaal geen resultaat. Ook loop ik bij de therapeut en hebben ze triggerpoint toegepast, geen resultaat. Heel vreemd er moet toch een arts zijn die deze klachten kent... nu 8 maanden pijn en second opinie ook aangevraagd in nijmegen, nu afwachten?

  Reageer
  #4

  Dan heb je er idd al van alles opzitten....

  Ik heb toen 1x een injectie met vloeistof in L5/S1 gehad, door de vloeistof kreeg ik nog veel meer klachten. Later heb ik zenuwblokkades d.m.v. volgens mij hitte gehad ( kan ook stroom zijn, in elk geval naalden die iets over brachten ) in mijn S.I. gewrichten. Dit hielp wel gedeeltelijk om de pijn een tijdje te verminderen. Dit heb ik 3x gehad, eerst na een half jaar weer, toen 2x na een jaar. Nu is het dusdanig stabiel dat het gewoon weer te doen is.

  Ik hoop dat jou second opinion wat oplevert!

  Reageer
  #5

  Het lijkt toch een beknelde zenuw.

  Reageer
  #6

  Hallo John, dank u voor het antwoord. u denkt aan beknelde zenuw.. waar blijkt dit uit, zou het dan vanuit de bil zijn met uitstraling naar het scheenbeen, want die doet zo’n pijn van de hevige scheuten, 24 uur per dag

  Reageer
  #7

  Je klachten passen daarbij. Het zou vanuit de heup of de bil kunnen komen

  Reageer
  #8

  Zou dit met een mri scan zichtbaar kunnen worden? En wat voor behandeling is hier voor om van de pijn af te komen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Doorgaans wordt dat met een EMG gedaan. Onderzoek van de zenuwen dus. Als het zenuwpijn is moet er gekeken worden wat de precieze oorzaak is. Tegen zenuwpijn zijn er ook medicijnen

  Reageer
  #10

  Als je nog geen mri gehad hebt,hoe weten ze dan dat het niet door de hernia komt? Op bv een rontgenfoto is niet te zien of een hernia naar binnen uitstulpt.

   

  Reageer
  #11

  Susan ik heb een mri scan gehad en daarop was te zien dat ik hernia had in L5 en S1. Ik had geen uitstulping waardoor een operatie niet nodig was. Ik kreeg daarbij enorme pijn in bil en scheenbeen en deze houd nu al acht maanden aan met 24uur hevige pijn met zitten, lopen, liggen... waar dit door komt is nu mijn vraag??

  Reageer
  #12

  Hey,

  Ik vroeg het omdat er bij mij destijds eerst alleen foto's gemaakt waren. Daar zag je alleen versmallingen tussen de wervels op. Pas bij de mri werd het duidelijk dat er 2 flinke hernia's naar binnen puilden die de klachten veroorzaakten. Maar als jij een mri gehad hebt, kun je ook dit uitsluiten.

  Toen ik na de operatie nog veel klachten had, bleek dat door slijtage in mijn s.i. gewrichten,waar ook zenuwen doorheen lopen die daar niet goed zaten. Dit gaf ook uitstraling in billen en benen. Deze klachten zijn na een zenuwblokkade goed te verdragen geworden.

  Helaas kan ik je niet verder helpen dan mijn eigen ervaringen delen, in de hoop dat daar misschien nog iets bij zit wat je nog niet geprobeerd hebt.

  Reageer
  #13

  Dank je wel voor de informatie, alles is welkom. Ik ga nu een afspraak maken met de arts en het voorstel van John voorleggen, beknelde zenuw vanuit heup/bil en vragen voor een EMG onderzoek. Hopelijk komt daar iets uit. De pijn in mijn scheenbeen sloopt mij en put alle energie uit mijn lichaam.

  Reageer
  #14

  Ik hoop voor je dat er wat uit komt, weet hoe ellendig zenuwpijn is!

  Sterkte!

  Reageer
  #15

  Susan.. Bijzonder dat je zo mee leeft, dank je wel!

  Reageer
Reageer op: Pijn in bil en scheenbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief