Bewegingsbeperking arm

 • #1

  Ik heb weleens dat mijn heupgewricht stijf is. Lopen gaat dan moeilijker maar lukt meestal wel. Ik heb mij slechts een enkele keer ziek moeten melden omdat het te vast zat.

  Tot nu gaat het vanzelf weg en soms heb ik er een jaar geen last van. Ook heb ik het wel eens aan de zijkant van mijn borst. Dat levert vrijwel nooit een probleem op tenzij ik tijdens de sex bijvoorbeeld een bepaalde beweging maak. Dan doet dat even erg pijn. Maar ook dat komt en gaat.

  Nu heb ik zoiets in mijn rechter boven arm. Daardoor kan ik mijn armen niet goed over elkaar doen en kan ik ook niet de rug van mijn rechterhand op mijn rug leggen. Als het hetzelfde is wat ik af en toe in mijn heup heb zal het wel weer weggaan maar die bewegingsbeperking heb ik nu al een week.

  Nu vraag ik mij het volgende af. Als ik gitaar speel dan heb ik er absoluut geen last van en ik voel dan geen pijn. Kan ik desondanks beter een tijdje stoppen met gitaarspelen? Of kan het geen kwaad als je tijdens het spelen geen pijn voelt. Ik weet bijna zeker dat het hetzelfde is wat ik af em toe in mijn heup heb maar ik ben toch ook bang dat het misschien RSI is.

  Reactie
  #2

  Zou het niet beter zijn om eerst eens met de klachten naar de huisarts te gaan?

  Reactie
  #3

  Omdat ik die klachten aan mijn heup en bij mijn borst nooit werkelijk als een probleem heb ervaren en vanzelf weer verdwenen heb ik dat nooit gedaan. Bij mijn borst heb ik het sowieso nooit als een probleem ervaren om dat je die spieren nauwelijks belast in het dagelijks leven, ik had wel het idee dat die stijfheid sommige periodes vrij lang aanhield.

  Wat mij er nu van weerhoud naar de huisarts te gaan is het besmettingsgevaar en de kosten. Verder wil ik eerst eens kijken of het niet vanzelf weer verdwijnt. Waar het mij om gaat is of voorzichtig gitaarspelen waarbij ik absoluut geen last ervaar het herstel kan vertragen.

  Reactie
  #4

  De praktijken van de huisarts zijn veilig wat corona betreft, en de huisartsenzorg valt gewoon onder de basisverzekering en kent geen eigen bijdrage.
  Als je bij of van gitaarspelen geen klachten hebt zie ik geen reden om het niet te doen

  Reactie
  #5

  Ik woon in Amsterdam en de mensen hier zijn buitengewoon onvoorzichtig. De laatste keer dat ik noodgedwongen wel ging begon een andere patiƫnt in de wachtkamer gewoon op korte afstand tegen me te praten zonder mondkap. Ik weet dat de huisarts niets extra's kost maar wanneer deze mij doorverwijst naar de fysiotherapeut wel.

  Ik denk dat ik maar voorzichtig doorga met gitaarspelen en de boel goed in de gaten houdt. Hoe dan ook bedankt voor het advies.

  Reactie
Reageer op: Bewegingsbeperking arm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief