ernstige rugklachten

 • #1

  Inmiddels ben ik al 4 jaar opzoek naar een verlichting van steeds verergerende rugpijn. Het epicentrum van mij rugklachten zit aan de rechterzijde van mijn onderrug, in mijn bekken. daarnaast heb ik een constante pijn in mijn rugspier rechts van mijn rugwervel. ik heb een afbeelding meegestuurd.

  Ik heb neurologen, pijnpoli (incl. injecties in SI gewricht), meerdere fysio's, ostheopaat en zogeheten rugexperts gezien.  helaas kon geen enkele professional uitkomst bieden. Ook de MRI's en CT's laten niets zien. Ik gebruik inmiddels een jaar Tramadol, waarvan mijn huisarts aangeeft dat ik er mee moet stoppen. Deze schreef hij mij voor omdat ik tussen de 10 en 16 paracetamol op een dag nam. Als de Tramadol weg zou vallen zal dat zeker weer gebeuren.

  De huisarts gaf ook aan dat "zijn trucjes" op zijn en met de pijn moet omgaan.  Ik heb gezegd dat dat geen optie is. Ik kan amper meer slapen door de pijn.

  Ik ben nu op eigen houtje onder behandeling van een bekkenfysio gegaan. Nog geen positieve reactie gehad maar ik geef niet op uiteraard.

  Het vervelende van alles is dat de pijn erger wordt en zich uitbreidt. Langzaamaan gaat ook de linkerzijde van mijn rug pijn doen.

  Ik doe altijd netjes mijn opgegeven oefeningen, heb een goed matras en zit op een bal ivm balans.

  Ik zoek naar een gouden tip die er waarschijnlijk niet is. MAar ik ben benieuwd of iemand dezelfde klachten en zoektocht herkent.

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?
  Nooit een infectie/soa gehad?
  Is er ook uitgebreid bloedonderzoek gedaan?
  Hoe groot ben je?
  Je hebt geen platvoeten?

  Reactie
  #3

  Ik ben 38, 182 cm, nooit een soa gehad. Wel bloedonderzoeken maar of dat uitgebreid is geweest? Op lyme, nieren en vast nog wat wat ik vergeten ben.

  ik heb geen platvoeten.

  Reactie
  #4

  Wat doe je voor werk? Wat zijn je dagelijkse bezigheden? Je hebt geen zijwaartse kromming in de wervelkolom? (scoliose)

  Reactie
  #5

  ik heb kantoorwerk dus ook lang gedacht dat het aan het vele zitten lag(ondank dat ik er veel op let en regelmatig ga lopen)  echter tijdens corona veel thuis gezeten en veel gewandeld maar eigenlijk geen verandering.

  er hebben een hoop mensen naar mijn rugwervel gekeken en nog nooit is er aangegeven dat ze aan scoliose dachten...

  Reactie
  #6

  Toch zou een slechte werkhouding een oorzaak kunnen zijn. Slechte stoel, bureau niet goed op hoogte... maar dan zou je naar een cesar therapeut voor moeten gaan

  Reactie
  #7

  je zou nog kunnen denken aan een osteopaat. Die kijkt naar je hele lichaam. Rugklachten kunnen soms ook komen door spanningen in de buik. Verdere hebben veel mensen een lichte scheefstand van de atlas, wat doorwerkt in je hele lichaam. Voor je hele lichaam en ook je rug zijn ook de juiste voedingsstoffen belangrijk. Realiseer je ook dat medicijnen veel ontregelen in je lichaam. Zo werken pijnstillers als paracetamol je hormoonhuishouding. En denk verder aan natuurlijke pijnstillende middelen, die niet de nare bijwerkingen geven.

  Reactie
  #8

  Bedankt allebei voor jullie tips!

   

  Ik heb al 2 osteopaten geprobeerd, helaas zonder effect. Mijn zoektocht gaat door 😉

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Al eens acupunctuur geprobeerd?

  Reactie
  #10

  Hey,

  Je schrijft dat je op een bal zit. Doe je dat tijdens je bureau werk de hele tijd?

  Mijn fysio zegt dat je beter een goede bureau stoel kunt gebruiken, die je rug goed ondersteunt en ook de armleuningen juist afgesteld heeft ipv langdurig op de bal te zitten.

  Omdat je je dan toch,al dan niet bewust, gaat verkrampen om in balans te blijven. Zeker als je geconcentreerd aan het werk bent. Waardoor je klachten juist erger gaan worden.

  Hij raadt mensen aan dus voor een goede stoel te kiezen en ieder uur even 5 minuten op de bal de rug los te draaien en een stukje te lopen.

  Sterkte met je rug, groetjes Suzan

  Reactie
  #11

  Nog een toevoeging, om goed recht op te blijven zitten ipv teveel gebogen, kan je een stoel met neksteun gebruiken. Dan kun je echt zelf voelen dat je "goed" zit,door het contact met je stoel.

  Reactie
Reageer op: ernstige rugklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief