Kippenvelgevoel

 • #1

  Ik heb sinds vanmorgen een raar kippenvelgevoel in mn hoofd, gezicht, armen, benen en nek. Aan beide kanten, maar soms links meer dan rechts. Heel raar. Mn nek en schouders zitten wel vast en doen pijn dus weet niet of het daarmee te maken kan hebben? En ook mijn slapen zijn gevoelig. Vervolgens heb ik bij mijn wangen (dat bot daaronder) ook kippenvelgevoel en is het jeukachtig. Ik er een beetje van in paniek, wat als het een beroerte of verlamming is.. Soms jeukt het zelfs een beetje op mn hoofd. En ik heb een onwerkelijkheidsgevoel.

  Verder ben ik in verwachting en heb ik elke nacht last van mijn heupen tot aan de ochtend toe, die spieren daar. Moet ik me zorgen maken? Ik heb soms ook dat mijn adem te hoog zit maar dan denk ik, straks gooi ik het op hyperventilatie maar straks is er wat ernstigere aan de hand..

  Reactie
  #2

  Hey,

  Misschien kun je na het weekend een afspraak bij een fysio maken. Die kan in elk geval wat aan je nek en schouders doen. En van veel spanning in je nek kan je ook een naar gevoel in je gezicht krijgen,weet ik uit ervaring.

  De fysio kan je ook helpen met ademhalings en ontspannings oefeningen bij hyperventilatie.

  En je zou gelijk kunnen vragen of de pijn bij je heupen door bekkeninstabiliteit zou kunnen komen. Ik heb dat aangeboren en als ik er last van heb, weet ik ook niet goed hoe ik liggen moet omdat ik pijn krijg als ik me probeer te ontspannen. Waardoor in de rest van mijn lichaam teveel spanning ontstaat.

  Ik ben geen deskundige, ( nou ja,wel ervarings deskundigeĀ  op het gebied van spierklachten en aanverwante problemen šŸ˜‰ ) maar zo zouden al je klachten toch met elkaar in verband kunnen liggen.

  Mijn fysio gebruikt trouwens cure tape/medical tape om mijn onderrug en bekken te ondersteunen, dit helpt wel!

  Sterkte,Ā  groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Okee! Maar kan dat dus ook voor komen in de rest van je lijf? Daar maak ik me dus ook beetje zorgen over..

  Ik ga eens naar een fysio bellen. Bedankt!

  Reactie
  #4

  Hey,

  Bij mij gaat teveel spierspanning idd samen met tintelingen of het gevoel dat je trillinkjes hebt. Met name als de spanning in mijn nek zit, ik heb er wel een klapperende tanden van gehad.....

   

  Reactie
  #5

  Neem contact op met de VK of de huisarts als je er ongerust over bent

  Reactie
  #6

  Vind jij dat nodig John? Het gaat gelukkig wel wat beter nu. Dus de kans dat het van mn spieren komt of kwam is groter dan een verlamming oid?

  Reactie
  #7

  Het gaat erom wat jij nodig vindt. Als je er ongerust over bent, moet je naar de dokter gaan

  Reactie
  #8

  Ja dat weet ik, maar ik ben zo ontzettend snel bang voor iets.. Ik heb denk ik ook hypochondrie. En er was pas een ziekenwagen bij ons in de straat omdat er iets niet goed is gegaan met iemand. Dus dat heeft mijn angsten getriggerd..

  Zoals ik het nu beschrijf, vind jij het dan op een verlamming verschijnsel lijken?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Niet echt. Ik denk eerder aan angst en stress

  Reactie
  #10

  Maar nu zeg jij bijv. niet echt, dat triggert mij ook enorm. Dan denk ik, dus wel?Ā En niet om jou hoor, want ik weet dat jij dat zo ook niet kunt zien. Het is alleen zo'n angst en dat kan ik dan niet meer loslaten terwijl het nu wel beter gaat, vanmiddag had ik nergens last van en ik dacht er ook niet meer aan. Als het echt iets ergs was geweest dan denk ik dat ik dat wel gemerkt had toch..

  Ik merk dat ik het heb als ik op een bepaalde manier lig of zit. Zoals nu hang ik een beetje onderuit en heb ik niet echt een volop steun aan mn lijf, en dan voel ik het weer.

  Reactie
  #11

  Het zullen beslist spanningsgerelateerde klachten zijn

  Reactie
Reageer op: Kippenvelgevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief