Al 5 jaar lang last van vocht in knie

 • #1

  Dag lezers,

   

  Ik heb zo'n 5 jaar geleden mijn knie pijnlijk verdraait bij het opstappen uit een bureau stoel.

  Toen dacht ik dat het zoals gewoonlijk wel weer over zou gaan, dus heb ik geen dochter bezocht.

  Inmiddels 5 jaar verder, al meerdere onderzoeken gehad (fotos, echo, orthopeed) en niks wijzer geworden. De vocht zit er 365 dagen per jaar en de knie is nu voor de 3e keer dit jaar weer gaan onsteken.

   

  Ik heb voor Maandag weer een afspraak staan bij de huisarts maar ik ga er wéér van uit dat ik met medicatie (dat alleen maar een tijdelijke oplossing is) naar huis word gestuurd.

   

  Zijn er nog andere mogelijkheden aaar ik over kan beginnen? Een kijkoperatie o.i.d bijvoorbeeld?

  Reactie
  #2

  Je moet in ieder geval een verwijzing voor de orthopeed vragen en je niet met pilletjes naar huis laten sturen

  Reactie
  #3

  Ik ben al eens bij de orthopeed geweest maar daar werd ik ook niet wijzer van toen de tijd.

  Reactie
  #4

  Dat kan, maar ik zou toch terug gaan nar een orthopeed.

  Reactie
  #5

  Bij een verdraaiing op zich zou ik denken aan osteopathie, om de boel in balans te brengen. Zou niet weten of het hele probleem daarmee is opgelost.

  Reactie
  #6

  Ik ben echt ten einde raad op dit moment. Het vocht probleem is ondertussen al een gewoonte geworden, maar het onsteken dat ieder jaar meerdere keren terug komt is gewoon vervelend.

   

  Echos, fotos, therapie, specialist, niks mocht helpen in het verleden. Ik wacht het bezoekje aan de huisarts a.s maandag maar weer even af..

  Reactie
  #7

  Ben vanochtend langs geweest en uiteraard niks wijzer geworden. Sterker nog; hij vertelde mij letterlijk dat hij niks meer voor mij kan betekenen en ik dus moet "leven" met deze klachten. Hij heeft allerlei onderzoekjes gedaan (lees: 1 minuut aan mijn been/knie lopen trekken) en geen van deze onderzoeken wijst erop dat er iets schade heeft opgelopen.

   

   

   

  Reactie
  #8

  Langs geweest bij wie? Bij de orthopeed?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee, huisarts. Door verwijzing vond hij niet nodig omdat hij kon voelen/zien dat er geen schade is aan mijn miniscus/andere spieren. Hij adviseerde mij nog meer fitness oefeningen te proberen.

   

  Orthopeed ben ik overigens vorig jaar al geweest. Die kon mij toen ook niet helpen.

   

  De terugkerende pijn/zwelling moet toch ergens vandaan komen?!

  Reactie
  #10

  De klachten zijn echter veranderd. En de huisarts kan zonder beeldvormend onderzoek niet bepalen of de meniscus beschadigd is. Je moet gewoon staan op een verwijzing. Laat je niet zomaar wegsturen, maar geef eens wat tegengas bij die huisarts,

  Reactie
  #11

  Daar ben ik weer! Dacht even een update te plaatsen.

  Ik heb ondertussen bloed laten prikken en daar is naar voren gekomen dat ik Jicht heb. Ik had ook al zo'n last van een pijnlijke knobbel bij mijn teen zo'n 3 maand geleden maar dacht dat een kneuzing was na een potje voetbal, toen deze (hoe toevallig) deze week weer terug kwam, en de dokter over Jicht begon, was het vrij snel duidelijk dat dit geen kneuzing is maar Jicht.

  Ik heb nu medicijnen gekregen, dus eventjes afwachten hoe dit verloopt.

  Reactie
Reageer op: Al 5 jaar lang last van vocht in knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief