Wordt een knie altijd dik/blauw na voorste kruisbandletsel?

  • #1

    Hallo lezer, Tijdens voetbal heb ik een tik gehad tegen buitenkant knie. De dokter denkt een verrekte knieband. Ik weet niet waarom, maar ik ben bang dat er iets is met mijn kruisband. De fysio heeft testen uitgevoerd voor de kruisband, komt niks uit. De knie is niet dik geworden en ook niet blauw. Alleen buigen gaat lastig (max. 110 graden - zijn 6 weken verder) . Ik heb ook nog even door kunnen sporten na het ''trauma''. Later die avond werd het allemaal wat stijf. Instabiliteit schijnt ook iets te zijn bij kruisbandschade. Hoe herken ik dat? En wordt bij een gescheurde kruisband de knie altijd dik en/of blauw? Hoop van iemand te horen!

    Reageer
    #2

    Als de testen bij de fysio niets opleveren, is een beschadiging van het kruisband niet erg voor de hand liggen. Een verrekking en kneuzing is dan toch het meest waarschijnlijk.
    Het al dan niet dik worden van een knie is geen indicatie voor een beschadigde kruisband.
    Als je er niet gerust op bent, vraag dan een verwijzing voor de orthopeed.

    Reageer
Reageer op: Wordt een knie altijd dik/blauw na voorste kruisbandletsel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief