Bij aanspannen onderbeen bulten zichtbaar

  • #1

    Afgelopen week zag ik (35jaar) na het squashen dat ik wat lelijke bobbelige onderbenen had.. door wat meer naar voren te leunen op mm voeten worden een paar bultjes zichtbaar. De grootste van ca 1cm zit linksvoor net links van m’n scheenbeen en lijkt half uit de kuitspier te komen. Ook op mm scheenbeen zelf zie ik bij inspanning een paar verschijnen.
    Ze doen heen pijn, wel af en toe last van zwaar gevoel in m’n kuiten (sinds een maand of twee wandel ik gemiddeld ongeveer 8km per dag.
    De bultjes zitten niet in de huis en voelen niet hard aan. Als ik m’n been wat aangespannen heb als ik sta, kan ik de huid eroverheen bewegen waarbij de bultjes niet verplaatsen.

    Heb op internet rond gezocht maar dan zijn bulten beweeglijk of juist pijnlijk of keihard maar dat heb ik dus niet..

    Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn ? ik herinner me dat ik met skeelertoertochten bij oudere mannen ook vaak veel bulten zag op en rond de scheenbenen...

    Reageer
    #2

    Ze doen GEEN pijn bedoelde ik (tikfout)

    Reageer
    #3

    heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

    Reageer
    #4

    Ik begin me nogal zorgen te maken.. in ca 1,5week tijd is de bobbel bij het aanspannen van m’n been (als ik het gewicht wat op m’n tenen leg zeg maar) twee keer zo groot geworden ..

    het is niet blauw doet geen pijn en is niet hard. Het lijkt een uitstulping in de kuitspier oid.. kan dat? Wel heb ik erg vermoeide/zware onderbenen

    is er iemand die dit herkent? ??

    Reageer
    #5

    Ben je al bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #6

    nee we hebben een “Google” huisarts.. zelf heb ik altijd al gevonden wat ik heb. Dit keer zal hij zeggen dat t een vetbult is of spataders of dat ik maar naar fysio moet. Heeft helaas geen toegevoegde waarde. Maar omdat ik weinig hierover kan vinden kwam ik uiteindelijk op dit forum uit in de hoop dat iemand het zou herkennen. Als ik m’n gewicht op m’n teen zet komen bulten tevoorschijn op en naast m’n kuit.. als ik volledig ontspan zijn ze weer weg..

    Reageer
    #7

    Er zal toch wat onderzoek gedaan moeten worden om daar iets over te zeggen. Het kunnen bloedvaten zijn of spierweefsel... Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan als je niet naar de huisarts wilt.

    Reageer
    #8

    ik zal dan wel even bij de fysio langs gaan inderdaad.. hopelijk is het alleen ontsierend en niks ernstigs ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    (19)  Hoe u het uitlegt heb ik bijna precies het zelfde. Alleen soms een kloppend gevoel en niet echt zware benen. Bent u er al achter gekomen wat die bultjes inhouden? Bij mij voelt het als of er onder het bultje een kuiltje zit.

     

    Reageer
Reageer op: Bij aanspannen onderbeen bulten zichtbaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief