Huidige mogelijkheden bij beschadigd kraakbeen in enkel na ernstige enkelblessur

  • #1

    Enkele jaren geleden ben ik flink door mijn enkel gegaan tijdens een basketbalwedstrijd waarbij ik een fractuur + beschadigd kraakbeen heb opgelopen. Toen naar het ziekenhuis geweest en de mogelijkheden waren:

    • Enkel vast laten zetten (van basten enkel)
    • Kijkoperatie + boren in bot voor aanmaak littekenweefsel op plek van beschadiging
    • Wachten tot het zou herstellen omdat ik nog jong was

    Ik heb toen besloten om te wachten en als het niet zou helpen om toch de operatie te doen. Twee jaar later na de gebeurtenis heb ik het sporten weer normaal kunnen hervatten maar bij intensief sporten toch weer last. Dat is nu 6 jaar later nog steeds het geval. Waar ik voorheen op hoog niveau atletiek en basketbal beoefende, doe ik dat nu sporadisch met pijn en soms een opgezwollen enkel na het sporten. Nu ben ik toch aan het overwegen om er nogmaals naar te laten kijken.

    Mijn vraag is hier of er meer mensen zijn die een soortgelijke blessure hebben gehad en hoe jullie van de klachten af zijn gekomen. Ook erg benieuwd of iemand al is behandeld aan zijn enkel in Nederland middels stamceltherapie.

    Hoor graag jullie ervaringen en mogelijkheden!

     

    Reageer
Reageer op: Huidige mogelijkheden bij beschadigd kraakbeen in enkel na ernstige enkelblessur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief