Anale syfilis

 • #1

  Beste Moderator,

  Ik heb eind Mei anale syfilis opgelopen. De zweer zat naast mijn anus, tweede week Juni onbewust  3 x vaginale seks gehad met een vriendin waarbij het zweertje niet in de buurt is gekomen want de seks was puur vaginaal.

  Is er een kans als ik een anale syfilis heb opgelopen ik dit via vaginale seks kan doorgeven aan de vrouw?

   

  Ik ben de 3de week van Juni getest, bloed was negatief maar de swap van de zweer was positief waarna we meteen de antibiotica injecties hebben gekregen en zijn behandeld. In Juni was er nog geen zwangerschap, nu in Juli ruim na de behandeling en ( twee weken geen seks) komt er misschien een zwangerschap aan.

  - is er bij anale syfilis kans dat je het vaginaal doorgeeft in zo'n begin fase van syfilis?

  -kan bij een vroege behandeling syfilis antistoffen worden aangetroffen in het bloed van 'de zwangere dame' als ze al behandeld is?

   

  Gr,

   

  Mike

  Reactie
  #2

  Vraag 1 = ja
  Vraag 2 = ja

  Reactie
  #3

  Dus dit wilt zeggen dat als je anale syfilis hebt de syfilis ook in je sperma zit?

  Reactie
  #4

  Dat kan

  Reactie
  #5

  Kunt u wat specifieker zijn? Laatste week Mei besmet, eerste week Juni een raar plekje naast anus, tweede week Juni vaginale seks gehad zonder te weten dat ik syfilis had, na die week werd het plekje twee kleine zweertjes. Vervolgens meteen behandels met 1 x 2 antibiotica injecties en verder geen seks meer gehad.

   

  Is er bij anale primaire syfilis een hoge kans  dat de syfilis ook in het sperma zit en zo doorgegeven kan worden via vaginale seks?

  Je leest zo veel verschillende verhalen. De één zegt dat alleen het zweertje heel besmettelijk is en dat contact met het zweertje tijdens seksueel contact voor besmetting kan zorgen en de ander zegt dat zolang je niet direct in aanraking met het zweertje de kans klein is?

   

  Gr,

   

  Mike

  Reactie
  #6

  Ik heb BTW de syfilis heel lullig opgelopen. Ben niet anaal gepenetreerd, enkel wat wrijving tussen penis van die gozer en mijn 'anus streek'.

  Reactie
  #7

  De kans is klein in dat stadium.

  Reactie
  #8

  https://lci.rivm.nl/richtlijnen/syfilis

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daarom de er ook een kleine kans is. Je kunt namelijk zelf de bacterie versmeren vanuit je anus

  Reactie
  #10

  Wat houdt versmeren in?

  Reactie
  #11

  De bacterie van de ene naar de andere plaats overbrengen

  Reactie
  #12

  Oke en bij het versmeren, waar moet ik dan aan denken? Tijdens de vaginale seks is niks in de buurt van mijn anua gekomen. Heb ook niet met me hand eraan gezeten en vervolgens aan mijn penis. Was die dagen heel voorzichtig deed zelfs telkens na het douchen de handdoeken meteen wassen. Kunt u een voorbeeld geven van versmeren?

   

  Gr

  Reactie
  #13

  Maar wel bewust seks gehad in de wetenschap dat je syfilis had?

  Je noemt zelf al mogelijkheden hoe het zou kunnen. Afvegen na ontlasten zou theoretisch ook nog kunnen. Maar als je voorzichtig genoeg bent zal het wel meevallen

  Reactie
  #14

  Nee ik was me er niet bewust van. In de week dat ik vaginale seks heb gehad was de (zweer) meer een soort grote puist. Ik heb geen ervaring met anale klachten en dacht dat het om aambeiden ging of een anaal fisuur/irritatie. Na die week werden het twee kleine mini zweertjes.

  Reactie
  #15

  Trouwens, het was niet echt een puist in het begin, meer een soort kleine ronse schaafwond die je niet echt voelde, alleen als je een scheet liet, je kont moest afvegen of verkeerd zat dan kon je af en toe een prikkelens gevoel voelen. Verder kwam er bij t afvegen van je kont bloed van af. Na die tweede week in Juni werden het twee kleine zweertjes en begon ik me echt zorgen te maken.

   

  Reactie
Reageer op: Anale syfilis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief