Soa’s testen

Online ZorgZus
 • #1

  3 maanden geleden heb ik 1x onveilige sex gehad waar ik enorm veel spijt van heb. Nu heb ik al laten testen op Chlamydia, Gonorroe en trichomanos, deze waren negatief. De huisarts heeft verder geen bloed afgenomen dus ik wil toch nog testen op Syfilis, HIV en HepB, hoewel de kans op deze soa's wel een stuk kleiner zijn.

  Nu kan ik volgens mij niet laten testen op Herpes genitales of genitale wratten... zoals gezegd is het inmiddels dik 12 weken geleden dat dit gebeurd is. Als ik nu nog nergens last van heb gekregen acht je de kans dan nog aanwezig dat ik toch met 1 van deze 2 besmet ben?

  Als ik het niet kan testen kan ik een ander ook niet informeren als ik klachten krijg, dat knaagt nu een beetje aan me.

  Reageer
  #2

  Herpes en genitale wratten zijn inderdaad niet te testen. Bij een herpesinfectie zou je al klachten moeten hebben gehad. Bij genitale wratten kan dat soms wel lang duren

  Reageer
  #3

  Oké voor herpes hoef ik dus niet zo bang te zijn.

  Hoelang duurt het voordat je klachten kunt krijgen van genitale wratten?

  En zijn deze vooral besmettelijk als de ander op dat moment zelf wratten had? Als het goed is heeft de persoon waar dit mee gebeurd is het laatste jaar zelf geen genitale wratten gehad. Of kun je dit virus ook hebben zonder klachten?

  Reageer
  #4

  Het kan welen, maanden en zelfs jaren duren voordat er wratjes ontstaan. En iemand kan drager van het virus zijn zonder dat er gen. wratten aanwezig zijn. Maar de kans op besmetting is dan wel heel klein

  Reageer
  #5

  Ik heb toevallig net voor het eerst een lichte contactbloeding gehad maar moet ook binnen nu en 3 dagen ongesteld worden.

  Kan dit te maken hebben met een opkomende ongesteldheid of zou dit toch kunnen duiden op een HPV infectie?

  Kan een contactbloeding vooral een symptoom van laag risico HPV zijn en dus toch een voorbode voor gen. wratten?

  Kun je bij wijze van ook al 10 jaar het virus dragen en dan nog eens een uitbraak krijgen?

  Reageer
  #6

  Ik heb trouwens vorige week een uitstrijkje laten maken dat alleen is gecheckt op Pap en dat was goed. Kun je een contactbloeding dan ook van het HPV virus op zich krijgen of eerder alleen als gevolg van afwijkende cellen (wat bij mij dus niet het geval is)?

  Mocht ik het HPV virus hebben opgelopen dan is dat eind november (3 maanden geleden) geweest, kan ik daar nu al klachten als een contactbloeding door hebben?

  Reageer
  #7

  Dat kan dan met de menstruatie te maken hebben

  Reageer
Reageer op: Soa’s testen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief