2x negatief getest wel urineweg infectie

Online ZorgZus
  • #1

    Hi,

    4.5 week geleden heb ik onveilige orale seks met een vrouwelijke prostituee gehad. Zowel gegeven (ik haar gebeft) als ontvangen (zij mij gepijpt). Na ongeveer 1,5 week kreeg ik klachten zoals een jeukerig/ koud gevoel aan mijn eikel en soms een zeurderig gevoel in mijn blaas. Ik heb me nu twee keer laten testen op Chlamydia, Gonorroe en mycoplasma via urine en in de keel. 1x na 1,5 week en nogmaals na 2 weken. Beide keren zijn deze tests negatief teruggekomen.

    Omdat ik toch klachten bleef houden heb ik me zojuist nogmaals laten testen bij de GGD. Naast urine en bloedafname is er ook een swab uit mijn penis genomen. De swab is direct onder een microscoop bekeken en hier zagen ze dat ik waarschijnlijk toch een urineweginfectie heb. Of dit een SOA is hoor ik als ik de uitslag ontvang.

    Nu vraag ik me af hoe aannemelijk het is dat ik toch Chlamydia / Gonnoroe of mycoplasma heb terwijl ik daar al 2x op getest ben?

    Mocht het geen Chlamydia / Gonnoroe of mycoplasma zijn wat kan het dan zijn?

    Ik heb meteen 2x 500mg azitromycine meegekregen en genomen.

    Ik maak me nogal zorgen.

    Reageer
    #2

    De testen waren blijkbaar toch net iets te vroeg gedaan

    Reageer
    #3

    Hi John,

    Vandaag de testen terug ontvangen en alles negatief. Omdat via de microscoop wel een plasbuis ontsteking is geconstateerd staat er nu in de testresultaten aangegeven dat ik dus wel een NSU heb (niet door Chlamydia en Gonorroe).

    Ik ben nu dus meerdere keren getest op Chlamydia, Gonorroe en Mycoplasma. Allen negatief.

    Ik heb alleen orale seks ontvangen en gegeven.

    Ik zou toch graag de oorzaak van de NSU te weten komen. Kunnen SOA nu volledig uitgesloten worden? Zo niet, welke SOA kan ik me nog meer op laten testen? En als het geen SOA is, wat kan dan de oorzaak van de NSU zijn?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #4

    Het zou een bacterie kunnen zijn die in de mond voorkomt. Er is niet vermeldt welke bacterie er is gevonden?

    Reageer
    #5

    Nee helaas niet, er is alleen via de microscoop gekeken. Op basis daarvan is de plasbuisontsteking vastgesteld en heb ik antibiotica meegekregen.

    Ik ga morgen naar de huisarts. Enige tips waar ik me op zou kunnen/moeten laten testen?

    Is een SOA uit te sluiten? Denk er iig aan om nog op trichomonas te laten testen.

    Reageer
    #6

    Bespreek het met je huisarts, maar ik denk niet dat er nog testen gaan komen. je hebt een NSU en daar heb je dus ook een behandeling voor

    Reageer
    #7

    Hi John,

    Inmiddels 1,5 maand verder en helaas nog steeds lichte klachten (soms irritatie eikel/soms branderig gevoel aan uiteinde plasbuis tijdens urineren / soms ook even helemaal niets).

    Eind december toch even langs de HA geweest en deze heeft een banale kweek urine, dipstick test en test op mycoplasma en trichomonas gedaan. Alles kwam goed terug. Huisarts zegt dat ze niks kan vinden en dat ze verder niks kan betekenen. Heeft me weg gestuurd met het advies om een schommelgang te proberen (zonder gewenst effect).

    Omdat de klachten aanhouden ben ik vandaag toch weer even terug geweest bij de GGD en uit de nieuwe swab bleek dat er nog steeds (hoewel in kleine hoeveelheid) witte bloedplaatjes te zien zijn. Heb nu een verlengde kuur met azytromicine gekregen. 1x500mg gevolgd door 4 dagen 250mg.

    Inmiddels ben ik op alle mogelijke soa getest en alles is negatief. Het enige wat nog niet is getest is ureaplasma. HA is in de veronderstelling dat een mycoplasma test ook ureaplasma uitsluit.

    Ik ben inmiddels een beetje ten einde raad. Kan ik volgens jou een SOA nu uitsluiten na alle testen? En wat is jouw mening over de verlengde azytromicine kuur bij een NSU? En als laatste, mocht het toch ureaplasma zijn, verhelpt de verlengde kuur met Azytromicine ureaplasma?

    Een heel verhaal maar weet even niet zo goed wat ik met de situatie aan moet.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #8

    *ik bedoel schimmelcreme

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben niet zo'n fan van dit soort verlengde kuren omdat er ook een risico van resistentie. Maar dat is dan mijn persoonlijke mening.
    De kuur zal ook werken tegen ureaplasma.
    Maar ik denk dat je een soa uit kunt sluiten. Ben je ook al bij een bekkenbodemfysiotherapeut geweest?

    Reageer
    #10

    Dank voor je antwoord John.

    Nee ik ben nog niet bij een Bekkenbodem physio geweest. Omdat het verhaal met de witte bloedplaatjes in mijn plasbuis nu nog steeds hetzelfde is blijf ik een beetje hangen op het nsu verhaal.

    Is een Bekkenbodem physio iets wat je aanraad om wel te doen? Kunnen die witte bloedplaatjes door de bekkenbodem komen?

    Reageer
    #11

    De witte bloedlichaampjes is een verhaal apart. Die hoeven ook niet door een soa veroorzaakt te worden.
    Maar je andere klachten kunnen wel door een overspannen bekkenbodem veroorzaakt worden.

    Reageer
    #12

    BTW
    als je veel leuko's in de urine hebt, kan daar wel naar gekeken worden. Maar dan niet meteen in de zin van een soa. Nierfunctieonderzoek bijvoorbeeld

    Reageer
    #13

    Oké duidelijk verhaal. Ik zal vragen om een doorverwijzing naar een Bekkenbodem physio. Wat betreft een nierfunctieonderzoek of iig een verder onderzoek naar de leuko’s, moet ik daarvoor bij een uroloog zijn?

    Reageer
    #14

    dat kan met een bloedonderzoek via de huisarts. Daarbij dan ook naar de ontstekingswaarden en leverfunctie laten kijken.

    Reageer
    #15

    Heel erg bedankt John. Fijn om hier zo mijn vragen te kunnen stellen. Ik ga contact opnemen met de HA. Ben inmiddels wel begonnen met de antibiotica kuur. Hopen dat dat het oplost.

    Reageer
Reageer op: 2x negatief getest wel urineweg infectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief