Candida overgroei

Online ZorgZus
  • #1

    Heeft iemand ervaring met candida overgroei bij de man?
    Ik heb een jeukend schaamgebied en pijn aan de prostaat. Rode vlekjes in de lies. Gele aanslag op de tong plus slechte adem.
    5-6 keer per dag waardeloze ontlasting.
    Puntje eikel is koud/ wittig en ongevoelig alsof het dood is. Dus geen jeuk eikel.

    Herkend iemand dit. Ik heb alle soa uitgesloten.

    Reageer
    #2

    En hoe kan je testen of het dit is. Had dit uit een banale kweek moeten komen?

    Reageer
    #3

    Of mogelijk te vinden in het bloed? Sorry voor de losse berichten.

    Reageer
    #4

    Een candida infectie komt niet uit een banale kweek. Doorgaans kan de huisarts dat visueel vast stellen
    En hoezo denk je pijn aan de prostaat te hebben?

    Reageer
    #5

    Ik net contact gehad met de dokter de rode vlekken erkende zij als schimmel heb ik zalfje voor gekregen. De rest van de klachten komen niet door schimmel volgens haar. Ook had het uit de kweek moeten komen zegt zij.
    Weet niet wat ik nu moet geloven? Heb net contact gehad met haar. Heb wel fluconazol weten te krijgen van haar. En ik Denk dat ik pijn heb aan mijn prostaat omdat het pijn doet tussen balzak en gat van binnenuit. Ik voel daar een soort druk en zeurderig gevoel.

    Groet

    Reageer
    #6

    Maar daar zit de prostaat niet... Het kunnen wel je bekkenbodemspieren zijn die dat doen

    Reageer
    #7

    Ik ben al bij de bekkenfysio geweest en doe trouw de oefeningen. Maar het werkt niet. De prostaat zit daar toch we degelijk in de buurt of ben ik gek? Maar zou dit eventueel een schimmel overgroei kunnen zijn? En hoe zou dat te testen zijn als dat niet visueel zichtbaar is. ( hoewel de aanslag op mijn tong duidelijk is) Hoe zou jij de symptomen verklaren? Of wat kan het zijn. Kan het uberhaupt verband hebben met de genitale klachten zoals beschreven.

    Reageer
    #8

    De prostaat zit niet in het perineum. Zeer onwaarschijnlijk dat de klachten van de prostaat komen. Maar je kunt een bloedonderzoek laten doen naar de PSA waarde.
    De oefeningen helpen niet zeg je zelf...dus je had wel een overspannen bekkenbodem anders krijg je geen oefeningen van de therapeut. En van een candida overgroei krijg je dit soort klachten ook niet. De aanslag op je tong zou een schimmelinfectie kunnen zijn, maar dat is dan geen candida overgroei. En ook een schimmelinfectie aan de penis wijst niet op candida overgroei

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een gegeneraliseerde Candida infectie kan vastgesteld worden door een kweek van het bloed.

    Reageer
    #10

    De overspannen bekkenbodem is nooit vastgesteld.

    Dit werd geschreven:

    Het is eerlijk gezegd een beetje vreemd. Het is toch niet onbekend dat een candida infectie voor prostaat problemen kan zorgen. De gist(schimmel) kan via de urineleider in de prostaat terecht komen.
    Normaal herbergt het lichaam een kleine hoeveelheid van de schimmel Candida albicans, samen met onschadelijke bacteriën die concurreren met de schimmel, waardoor deze onder controle blijft. Als het aantal bacteriën onvoldoende wordt,bijvoorbeeld door gebruik van antibiotica, wordt de groei van de schimmel niet geremd en kunnen de verschijnselen zich ontwikkelen.
    Heb je voor de rest geen klachten? penis, darmen, anus?
    Heb je een partner en zo ja heeft je partner geen klachten of last van schimmelinfecties?

    En ik heb dus ook meerdere plekken last van schimmels liezen, mond. Het lijkt er toch erg op. En dit stukje hierboven werd geschreven door john (moderator) jij dus? Klopt dat dan niet.

    Reageer
    #11

    Is wel een stukje uit 2014 moet ik bekennen maar dat verandert de zaak niet.

    Reageer
    #12

    Gaat de flucanozol me helpen als het dit dus inderdaad zou zijn?

    Reageer
    #13

    Dat zou dan kunnen

    Reageer
    #14

    Dat zal niet van mij zijn maar van de toenmalige moderator. Toen ik dat heb overgenomen is voor alle topics de moderator gewijzigd bij een wisseling naar een nieuwe website
    Los daarvan: er zijn echter ook klachten die bij candida overgroei horen die je niet hebt.

    Reageer
    #15

    In ieder geval bedankt voor de reactie.

    En dat dacht ik inderdaad al. Maar het kan dus wel deze klachten geven. Ik denk en hoop toch echt dat ik op het goede spoor zit. Dus ik ga dat nog proberen en anders heb ik echt een probleem. Ik loop hier al erg lang mee en kom er niet van af. Niemand weet wat het is. Ellende. In ieder geval bedankt voor je info ik ga ernaar vragen bij mijn huisarts.

    Reageer
Reageer op: Candida overgroei


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief