steeds terugkerende schimmelinfectie help!

Online ZorgZus
  • #1

    Na onveilig ontvangen oraal contact van een vrouw, heb ik me na 12 weken laten testen op de diverse soa ( syfilis, hepatitis B, HIV, chlamydia en gonorroe ) de uitslagen waren allemaal negatief dus in dat opzicht ben ik al gerustgesteld. Overigens ook door het contact hier met Tandor.

    Echter blijf ik naast nog wat psychische klachten waarvoor ik nu een lichte medicatie van antidepressiva slik, kampen met terugkerende schimmelinfectie op de eikel en tussen mijn tenen. Er is overigens ook tweemaal een (huid)kweek gedaan van de eikel en daar is niks verontrustends uitgekomen.  Candida lijkt de huisarts zeer onwaarschijnlijk, maar toch een kuur van  2 weken voorgeschreven gekregen tegen   de schimmel gekregen in de vorm van  itraconazol tabletten 100 mg mylan, myconazol creme en een doorverwijzing naar de dermatoloog, waar ik pas volgende maand terecht kan.

    Schimmel leek goed af te nemen door  de kuur, maar na einde kuur  steken de klachten toch weer de kop weer op, in de vorm van schilferende huid tussen de tenen (zwemmerseczeem) en  smegma vorming en plooien op en onder de eikelrand. De huisarts wil de kuur niet nogmaals voorschrijven, terwijl ik er toch baat bij leek te hebben.

    Herkend iemand deze klachten? Geen idee wat het kan zijn, maar hoop hier op  advies dan wel reacties.

    Gr. Ruud

     

    Reageer
    #2

    Een tweede kuur is ook niet voor de hand liggend. Het zijn geen onschadelijke medicijnen. Ze doden schimmels en gisten, maar helaas ook de goede. Goed dus dat de huisarts je naar de dermatoloog stuurt.
    De voetschimmel zal niets met de infectie van de eikel te maken hebben. Niet erg waarschijnlijk, Tenzij je jezelf telkens weer zou besmetten.. Gebruik voor je voeten daktarin. Voor je eikel zou je het volgende kunnen proberen.
    Benodigheden:
    waterstofperoxide 3%
    een wit doekje
    water.

    Maak een verdunning met 1 kopje water en 1 koffielepel waterstofperoxide 3%. Bevochtig het doekje goed en was daarmee voorzichtig je eikel en voorhuid.

    Reageer
    #3

    Dag Tandor. Dank je wel voor je advies. Ik mag de miconazol crème  nog wel gebruiken en wacht dan toch het advies van de dermatoloog af. Ben wel blij dat het geen soa is.

    Reageer
    #4

    Het ziet er nu toch al een stuk beter uit, soms een beetje bultjes waarschijnlijk door de waterstofperoxide. En drink nu ook thee met lepeltje appelciderazijn

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    Het ziet er inderdaad al beter uit. Waterstofperoxide is wel wat agressief. Dus gebruik wat vaseline of Linette creme

    Reageer
    #6

    Nog een andere vraag. Ik ben nu recentelijk ineens gestopt met het gebruik van citalopram. Ik voelde me er niet prettig bij en het middel kent ook vele bijwerkingen, waaronder urineverlies. Zal dit nu ook verdwijnen op de duur nu ik gestopt ben?

    Reageer
    #7

    As het een bijwerking van de citalopram is, zou dat ook weer moeten verdwijnen

    Reageer
    #8

    Staat wel op de bijsluiter vermeldt onder soms als eventuele bijwerking. Ben pas sinds zaterdag gestopt dus geeft het nog even de kans. 🙂

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: steeds terugkerende schimmelinfectie help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief