HIV Test

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Heb begin 2018 orale gehad met een man. Heb slecht tandvlees, maar hij is niet gekomen in m’n mond. Verder niet stilgestaan bij het moeten doen van een SOA-test.

    Goed, we springen naar december 2018. Inmiddels zit ik niet lekker in m’n vel, veel lichamelijke pijntjes enzo, waaronder huiduitslag. En psychisch kloterig. Ging ineens alles in twijfel trekken en me zorgen maken. Voor die huiduitslag/acne heb ik van de huisarts 10 Mg Doxycycline gekregen. Slikte dat ongeveer twee weken toen het me ineens aanvloog en ik een HIV-test wilde laten doen. Dus ongeveer 10 maanden na het onveilige contact heb ik een HIV-test gedaan en deze was negatief. Ik heb twee concrete vragen:

     

    1. Beïnvloedt Doxycycline de uitslag van zo’n HIV-test?

    2. Ik heb wel eens gelezen dat het HIV-virus na ongeveer drie maanden pas te zien is in je bloed, maar dat je lichaam daarna weer aan afweer gaat werken. Betekent dit ook dat het kan voorkomen dat het niet te zien is in je bloed in een bepaalde periode na die 3 maanden?

    Hoor graag!

    Reageer
    #2

    Vraag 1: Nee
    Vraag 2: Nee
    HIV kan 4 weken na het onveilige contact al worden vastgesteld

    Reageer
    #3

    De uitslag was overigens negatief.

    Dus 10 maanden na het contact een test doen, is - ondanks de Doxycycline - 100% zekerheid?

    Reageer
    #4

    Ja hoor

    Reageer
    #5

    Het is dus niet zo dat het virus zich eventjes, omdat je lijf dan de afweer aan het opbouwen is, verstopt als het ware? Na 3 maanden is het hoe dan ook zichtbaar in je bloed? Ongeacht in welke fase het virus zich op dat moment bevindt? En Doxycycline doet daar dus ook niets aan af? Sorry, just to be sure allemaal.


    @Tandor
    : ben je een professional in de zorg?

    Reageer
    #6

    Nee het verstopt zich niet eventjes. Er wordt getest op antigenen en op antistoffen. Ja ik ben een zorgprofessional

    Reageer
    #7

    Dat is dus de bloedtest die ze in het ziekenhuis doen?

    Reageer
    #8

    Voor m’n eigen geruststelling nog even een keer de vraag: ik kan er met de HIV-test in het ziekenhuis - die negatief was - voor 100% vanuit gaan dat ik geen HIV in m’n lijf heb? En daar heeft de Doxycycline dus geen invloed op?

    Hoor graag voor mijn eigen rust!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Helemaal correct!

    Reageer
Reageer op: HIV Test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief