SOA testen negatief maar toch last van branderig gevoel na plassen

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo, ik maak me zorgen.

    Ik heb al meer dan 3 jaar een branderig gevoel aan het uiteinde van mijn eikel. Ik heb een test (urine + bloed) laten uitvoeren bij de HA en Chlamydia, Gonn., Syfilis en alle andere zijn onderzocht en negatief. Partner had ook geen last destijds. Na een maand nog een test gedaan en ook op Trichonomas: alles negatief. Moest het uit mijn hoofd zetten.

    Ook bij andere huisarts (ander onderzoeksinstelling labo) de testen gedaan en negatief.

    Het probleem is er nog steeds en na het plassen druppelt hij nog na. Ik heb geen afscheiding zoals vaak beschreven wordt. Als ik niet plas heb ik geen (of nauwelijks) verlies.

    Nu heeft mijn vriending (na een 2 jaar is het begonnen) last van jeuk aan haar vagina (niet schaamhaar) en pijn bij het plassen. Haar schaamlippen lijken ook groter te zijn.

    Is dit nu een SOA of maak ik mij te druk en is het een "gewone" schimmelinfectie ?

    dankjewel voor je reactie

    Reageer
    #2

    Ik heb eveneens een cystoscopie laten uitvoeren, een echografie en prostaatonderzoek en alle gerelateerde aandoeningen die hieraan gelinkd kunnen worden zijn negatief.

     

    Ik twijfel gewoon aan de betrouwbaarheid van deze SOA testen aangezien je wel leest dat Trichonomas bijvoorbeeld visueel aangetoond wordt (PCR was negatief).

    Reageer
    #3

    Ik denk toch dat je een soa kunt uitsluiten. De klachten van je vriendin lijken toch meer op een schimmelinfectie.

    Een overspannen bekkenbodem, zou bij jou het probleem eventueel kunnen  veroorzaken. Je zou naar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan en de bekkenbodemspieren laten meten.

    Reageer
    #4

    Hallo Tandor,

    Bedankt voor je snelle reactie.

    ik dacht ook aan een schimmelinfectie bij mezelf maar de dokters sluiten dit uit omdat deze ook uit de urine gekweekt kunnen worden, klopt dit ?

    Chlamydia en Gonnoroe zijn vier keer getest geweest (PCR urine) en allemaal negatief. Kan ik deze dan 100% uitsluiten ? Had gelezen dat gonnoroe intracellulaire bacterie is, is deze dan moeilijker op te sporen in urine ?

    De dokters zeggen dat er geen bacterie is, maar wat met parasiet (Trichonomas) ? Dit is eenmaal pcr urine getest en een keer visueel maar zijn beide betrouwbaar aangezien de parasiet maar even buiten het lichaam kan leven, het urinestaal is van de huisarts naar het labo gestuurd en ik vermoed dus dat de tijd tussen de staalname en het onderzoek langer dan 4 uur heeft geduurd?

    Wat met virussen ?

    het uiteinde van mijn eikel is soms wat rozig en soms zie ik wat rode iritatie of plekjes op mijn eikel en aan de zijkant. Dit is van dag tot dag verschillend. Ik heb tijdens het urineren geen pijnlijk gevoel, enkel erna en dit kan de rest van de dag duren. Enkel na een uur op 3-4 niet geplast te hebben lijkt het erop dat ik wat verlies jeb maar uiteindelijk is er 8 van de 10 geen vocht. Ejaculeren lijkt ietswat verzachtend te zijn. Mijn urine en eikel hebben ook een slechte geur, na het plassen. Ik was mijn eikel enkel met lauw water (geen zeep). Ik heb ook geen smegma.

    ik ben een beetje radeloos aan het worden en mijn relatie begint zwaar te worden door dit. De dokters verklaren me bijna gek maar ik voel echt wat er is.

    Kan dit buiten de bekkenbodemspier ook een schimmel zijn die ik heb overgedragen ?

    ik apprecieer ten zeerste je gedachte.

    Bart

     

    Reageer
    #5

    Bacteriën en soa's kun je uitsluiten.

    Een hardnekkige schimmelinfectie en dan met name in de urinebuis, of een irritatie van het slijmvlies van de urinebuis zou eventueel kunnen.

    Het is niet zo dat jij perse een schimmelinfectie moet hebben overgedragen. vaginale schimmelinfecties zoals bij je partner, maar ook een schimmelinfectie bij jou, worden doorgaans veroorzaakt, door lichaamseigen schimmels/gisten.  Je zou met je huisarts kunnen overleggen om een 10 daagse kuur te doen met Fluconazol.

    Reageer
    #6

    Bart,

    Ik kamp met precies dezelfde problemen 3 keer soa test negatief. urine ook schoon bloed ook niks mis.

    doorgestuurd naar de uroloog en die weet het ook niet. dermatoloog denkt dat ik psoriasis heb zelf gekregen maar dat werk niet....

    vriendin heeft nergens last van. maar ik wordt steeds geïrriteerder.

    misschien is de dermatoloog ook wat voor jou.

     

     

    Reageer
    #7

    Hallo K,

    Ik heb zelf ook psoriasis maar volgens de dokters is dit geen psoriasis aan of in de eikel / plasbuis.

    Vroeger  bleven mijn klachten een week weg maar gaandeweg volgde het elkaar op tot nu waar ik het elke dag heb. Ik ben er elke dag op gefocussed en ik word er gek van.

    Welke testen specifiek heb jij ondergaan ? Je vriendin heeft geen last zeg je ? Hoe lang geleden kwamen jou eerste symptomen ?

    Bart

    Reageer
    #8

    beste Tandor!

    ik heb mijzelf 2 keer laten testen op gonnorroe en chlamydia. Dit was beiden negatief. Ook heb ik mij laten testen op trichomonas. Dit was ook negatief. Zelfs getest op mycroplasma. Ook negatief. Nu heb ik 7 weken na de onveilige sex ineens een doorzichtige/gele klodder afscheiding bij mijn urine. Dit is de eerste keer. Verder heb ik veel last van mijn bekkenbodem en penis gehad.(dagelijks) wat zeurende pijn in de penis en wat zeurende pijn in de ballen. Dit is inmiddels weggetrokken. Nu dacht ik van de stress af te zijn maar door de afscheiding maak ik me weer enorm zorgen. Waar kan dit door komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De klachten in je ballen en penis kunnen door een overspannen bekkenbodem worden veroorzaakt. Je zou voor die klachten naar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan. De "klodder" kan een gestold spermarestje zijn uit de urineleider/zaadleider. Dat kan wel eens voor komen

    Reageer
    #10

    Tandor, aaah oké

    ik heb mezelf voor het laatst op zaterdag gemastrubeerd. Kan het dan alsnog nu een klontje geven(4 dagen)? Je denkt dus niet dat het alsnog een soa kan zijn? Ik neem aan dat 2 keer negatief testen genoeg moet zijn en er geen andere soa voor de hand liggen? De stress houd me nu namelijk een beetje in een negatieve cirkel waardoor ik alles ook meteen als indicatie zie. Als de afscheiding eenmalig is is er dus niks om zorgen over te maken? Ik had het namelijk nog nooit gezien en na 6,5 week leek het me wat laat voor afscheiding ineens.

     

    Alvast bedankt voor de hulp

    Reageer
    #11

    Ik zou eerlijk gezegd niet weten welke soa dat zou moeten veroorzaken.

    Reageer
    #12

    Kan het zijn dat door de 4 weken flinke stress de bekkenbodem er dusdanig voor heeft gezorgd dat de urine wat in de plasbuis is blijven hangen en daardoor gaat ontsteken? Ik moet namelijk ook veel nadruppelen en het lijkt wel of de plasbuis nauwe is geworden wat het plassen soms vermoeilijkt.

    Reageer
    #13

    Een ontsteking is niet zo voor de hand liggend, maar een overspannen bekkenbodem kan wel voor de klachten zorgen

    Reageer
    #14

    een nieuwe soa test doen of mezelf daarover zorgen maken heeft dus geen zin? Als er nu een paar dagen wederom geen afscheiding zichtbaar is, kan ik er dan van uitgaan dat het iets onschuldigs is? Het enige wat de klachten kan verklaren is dus de bekkenbodem. Na het plassen zeurt de penis namelijk een beetje. Maar ook dit kan dus van de bekkenbodem komen? Kan het niet zo zijn dat de urineafname Niet goed is gegaan bij de dokter? Het is namelijk een first stream geweest maar geen ochtenduren. Ik weet ook niet zeker of er meer las 3 uur tussen heeft gezeten met plassen. Of had dit hoe dan ook zichtbaar moeten zijn?

    Reageer
    #15

    dat had er met de urinetest wel uit moeten komen. Ga eens naar een bekkenbodemfysiotherapeut.

    Reageer
Reageer op: SOA testen negatief maar toch last van branderig gevoel na plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief