Combo test 4e generatie

  • #1

    Hoe betrouwbaar een combo hiv test op 8 weken?ik wil nog een test doen op 13 weken..kan mijn negatief test van 8 weken postief veranderen op 13 weken?
    Thanks.

    Reageer
    #2

    De test op 8 weken is 99% betrouwbaar.
    Er is mij geen enkel geval bekend, bij gebruik van de nieuwe 4de gen. combotesten, waarbij het testresultaat na 12 weken nog is veranderd.

    Reageer
    #3

    Hoe betrouwbaar is deze test na 4weken al?

    Reageer
    #4

    Ruim 98%

    Reageer
    #5
    • Ik heb mij na 3.5 weken en na 6 weken na onbeschermd contact laten testen op hiv. Volgens de arts is er gebruik gemaakt van een combinatietest. Beide uitslagen waren negatief. Kan ik ervanuit gaan dat ik geen hiv heb? Ik ben er namelijk erg gestressed over.
    Reageer
    #6

    dan heb je geen HIV

    Reageer
    #7

    Beste Tandor,

    Dankjewel voor je geruststellende antwoord. De huisarts zegt dat ik me na 12 weken moet laten hertesten. Waarom moet dat eigenlijk als ik 2 keer negatieve uitslagen heb gehad? De eerste test was na 22 dagen en de tweede na 6 weken. Hoe betrouwbaar zijn de uitslagen in deze periode? Kan ik aannemen en er 100% zeker van zijn dat ik het niet heb?

    Reageer
    #8

    Er ligt een protocol, dat weliswaar al verouderd is, dat zegt dat een controletest bij 3 maanden wordt aanbevolen. Maar afhankelijk van het gelopen risico en de test op 6 weken, zou dat niet meer nodig hoeven zijn,met de huidige testen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank voor uw bericht. Dus kan ik weer met een gerust hart slapen en ervanuit gaan dat ik niks mankeer na de negatieve test? Is er sprake van een 100 % garantie? Is het welleens voorgekomen met de huidige testen dat er na een negatieve test van 6 weken na 12 weken positief bleek?

     

    Reageer
    #10

    Er is mij geen geval bekend.

    Reageer
    #11

    Dat is fijn om te weten. Kan ik het nu achter me laten? Anders zal ik nog 4 weken moeten stressen. Bent u specialist op het gebied van HIV? Hoe betrouwbaar is de test met 6 weken?

    Reageer
    #12

    Een test met 6 weken is voor meer dan 99% betrouwbaar. Ik zou het maar afsluiten en vergeten

    Reageer
    #13

    ik heb een alere combo 4th gen test gedaan bij het slotervaart na 18 weken is hiv hiermee uitgesloten ?

    Reageer
    #14

    Ja, dan is HIV uitgesloten

    Reageer
    #15

    Hoi John
    Ik heb mij 9 weken na 1 maal onveilige sex (alleen penetratie met een vrouw) bij mijn huisarts laten testen op hiv en andere geslacht ziektes. De uitslag was negatief. Ik heb ook geen enkel symptoom of lichamelijke klacht of verandering. Moet ik nu nog een test laten afnemen bij 12 weken, of kan ik er gerust op zijn dat ik niets heb opgelopen.

    Reageer
Reageer op: Combo test 4e generatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief