Zorgen hiv

 • #1

  Hoi,

  5 weken geleden heb ik anale seks gehad met een andere man. Ik was de ontvangende. Het condoom scheurde en ik denk dat we binnen 10 seconden zijn gestopt. Hij is niet klaar gekomen en het was een klein scheurtje in het condoom. Ik heb een combo test gedaan na 20 dagen en nu net 1. Hoe veel risico was dit? Is 20 dagen een goede indicatie %? Test was negatief.

  Reageer
  #2

  Hoeveel risico dit was is zo niet te zeggen. Er valt geen zinnig antwoord op die vraag te geven. Een risico is het wel.

  Wat ik wel vreemd vind is dat je aangeeft dat je binnen tien seconden na het scheuren bent gestopt, maar dat het slechts een klein scheurtje was. Een klein scheurtje merk je toch eigenlijk niet op als je bezig bent?

  Een test na 5 weken is behoorlijk betrouwbaar. Een test na 20 dagen is te vroeg geweest.

  Reageer
  #3

  Ik stopte omdat het niet meer fijn voelde.
  Op veel sites staat dat 20 dagen ook al een hoge betrouwbaarheid geeft. Is dat zo?

  Reageer
  #4

  Een combotest na 20 dagen geeft zeker wel informatie. Het is eigenlijk een beetje lastig om daar goed iets over te zeggen. Rondom de 3 weken piekt namelijk het P24 antigeen, en dat antigeen wordt óók door de test gemeten. Dus ik zou in eerste instantie zeggen dat 20 dagen/3 weken gewoon betrouwbaar is.

  Echter, in Nederland wordt als norm 6 weken weergegeven met een finale eindcontrole op 90 dagen (3 maanden).

  Ik zou me in jouw geval niet te druk maken. De test na 20 dagen geeft echt wel wat informatie, en in sommige landen (met gewoon goede gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek) wordt zelfs gesteld dat het zo goed als 99,99% betrouwbaar is.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je antwoorden!!

  Reageer
  #6

  Een combotest na 20 dagen geeft zeker wel informatie. Het is eigenlijk een beetje lastig om daar goed iets over te zeggen. Rondom de 3 weken piekt namelijk het P24 antigeen, en dat antigeen wordt óók door de test gemeten. Dus ik zou in eerste instantie zeggen dat 20 dagen/3 weken gewoon betrouwbaar is.

  Een combo test na 20 dagen is zinloos!!! Niet dit soort info verspreiden @ Anoniem.
  Minimale termijn is 4 weken maar dan moet er altijd nog een controle test gedaan worden bij 6-8 weken.

  Reageer
  #7

  Dag John,

  Heel verwarrend toch? Soa poli online zegt dat het betrouwbaar is en zij worden door RIVM aangeraden. Hoe komt dit?
  Ik denk dat ik voor meer mensen spreek als ik zeg dat deze situatie uberhaupt erg slopend is... en dat je dan op zoek gaat naar geruststelling. Een test is dat natuurlijk maar om na 4 weken weer angstig te zijn, wil je niet weer in de stress schieten. Heb jij trouwens ooit meegemaakt dat iemand van een gebroken condoom zonder klaarkomen HIV heeft gekregen?

  Reageer
  #8

  Nou John, het zal dan wel aan mij liggen. Volgens internationaal onderzoek is P24 antigeen waarneembaar vanaf 11 dagen tot 30 dagen na infectie. een combotest test ook op P24 antigeen. Onder normale omstandigheden valt niet in te zien dat na 3 weken de test niet op P24 zou aanslaan.

  In meerdere landen, waar gewoon goede gezondheidszorg bestaat, wordt 3 weken als behoorlijk betrouwbaar beschouwd.

  Ik zeg dus niet dat 20 dagen okay is, maar ik zeg dat het niet geheel zinloos is om dan een test te doen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ze worden niet aangeraden door het RIVM en ik kan op bij soa poli online nergens info vinden die zegt dat je bij 20 dagen een betrouwbare HIV test kunt doen

  Reageer
  #10

  Ik kijk ook vooral naar standpunten en onderzoek uit b.v. USA, Australië, Maleisië, Zuid-Afrika en in mindere mate Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland.

  De reden is dat ik soms mijn twijfels heb over de houdbaarheid van standpunten van b.v. Rivm. Dat is en blijft een instituut dat ook politiek gekleurd is.

  Persoonlijk zou ik nooit iemand een test na 20 dagen adviseren. Voor topic starter wil ik alleen zeggen dat de test niet helemaal zinloos was, dus het geeft goede hoop, laat ik het zo maar zeggen. Maar uiteraard blijft: test na zes weken en bij voorkeur na 3 maanden nogmaals.

  Reageer
  #11

  "Volgens internationaal onderzoek is P24 antigeen waarneembaar vanaf 11 dagen tot 30 dagen na infectie" Dat klopt. Maar een combo test is daar niet geschikt voor en ook niet bedoeld. Dat zou dan wel kunnen met een RNA(PCR) test. Maar die zal alleen worden afgenomen als er ook duidelijke klachten zijn die aan een HIV infectie gerelateerd kunnen worden. En zelfs dan is dat niet 100% en zullen er nog aanvullende testen moeten worden gedaan.
  De combo test is juist ontwikkeld omdat het meest betrouwbaar is omdat er 2 componenten worden gecontroleerd. Het antigen en de antistoffen.

  "P24 antigeen waarneembaar vanaf 11 dagen tot 30 dagen na infectie. een combotest test ook op P24 antigeen. Onder normale omstandigheden valt niet in te zien dat na 3 weken de test niet op P24 zou aanslaan." Ik snap de gedachtegang maar het is een conclusie die niet getrokken kan worden.

  Reageer
  #12

  Naja.. ik begrijp dat er veel meningen zijn. Onderzoeken etc. Bedankt voor de antwoorden maar voor mensen die in angst zitten, helpt dit eigenlijk niet echt.

  Reageer
  #13

  Het helpt ook niet als onjuiste of onvolledige info wordt verstrekt. Dat geeft dan alleen maar valse hoop

  Reageer
Reageer op: Zorgen hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief