Heb ik hiv

  • #1

    Ik heb al drie keer een test op hiv gedaan. Alle drie keer negatief. Het is een test van soapoli.nl.Kan ik er vanuit gaan dat deze betrouwbaar is?
    Er staat nl bij dat deze 99.88 betrouwbaar is

    Reageer
    #2

    Ik durf niet naar de huisarts. En de relatie was al 15 jaar geleden.  Nu pas ben ik bang. Zijn deze testen net zo betrouwbaar als van de huisarts

    Reageer
    #3

    Ik heb ook helemaal geen klachten die zouden wijzen op Hiv. Maar twee seksuele contacten gehad.

    Reageer
    #4

    Al hulp van een psycholoog. Wil even weten of ik me alsnog moet laten testen bij de huisarts.

    Reageer
    #5

    Wanneer was het laatste contact? Je kunt al vanaf 4 weken betrouwbaar testen via soapoli-online.nl. Maar over het algemeen ben je na 6 weken klaar en betekent een negatief resultaat dat je geen HIV hebt.

    Reageer
    #6
    1. Mijn laatste contact was langer dan 6 weken geleden.  Zijn de testen van soapoli.nl betrouwbaar? Ik wil steeds weer testen. Maar drie keer lijkt me genoeg!
    Reageer
    #7

    Ik heb nu ook een vaste relatie waar ik sex mee heb. Beide relaties behoren niet tot een risicogroep.ikzelf ook niet. Dan lijkt het me zo wie zo al niet nodig om te testen.

    Reageer
    #8

    Risicogroep of niet, iedereen kan HIV krijgen als er besmet sperma of bloed in het lichaam komt. Statistisch gezien komt het inderdaad meer voor bij de MSM doelgroep.

    Heb je onveilige seks gehad, waarbij geen condoom is gebruikt? Dan is het goed om 6 weken na het laatste contact te testen. Een controletest zou je dan nog eens kunnen doen na 12 weken, maar de moderne testen zijn op 6 weken al betrouwbaar. Een negatief resultaat betekent dan dat je geen HIV hebt.

    Ja, de testen via Soapoli-online.nl zijn betrouwbaar. Je krijgt een setje thuisgestuurd met een aantal prikkers. Je neemt hierbij zelf het bloed af en stuurt het terug naar het lab. De onderzoeksmethodiek is net zo betrouwbaar als testen via de huisarts of GGD.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Toevoeging: als jij op 4 weken een test hebt gedaan via soapoli-online.nl dan kun je het afsluiten. De sensitiviteit van deze test is 99,92% en de specificiteit 99,88%. Een enorm kleine kans dat je daarna dan nog positief zou testen.

    Reageer
    #10

    99.88 procent betrouwbaar is dit genoeg? Stel dat ik toch bij dat kleine procent hoor dat het ook heeft? 3 keer getest. Dat is toch genoeg? Drie keer negatief. Dan zou het toch wel erg gek zijn dat ik drie keer toch niet negatief ben.

    Reageer
    #11

    Beter dan 99,88% kun je niet krijgen. Dat is gewoon voldoende.
    Als je die angst niet achter je kunt laten raad ik je dringend aan met een psycholoog te gaan praten.

    Reageer
    #12

    Als ik drie keer negatief getest ben hoef ik toch niet nog een keer te testen? Deze testen zijn allemaal na zes weken na het contact.

    Reageer
    #13

    Ik ga al naar een psycholoog voor mijn angsten. Maar ik wil graag zekerheid.

    Reageer
    #14

    En ook nooit zonder condoom. Wel sperma in mijn mond gehad.

    Reageer
    #15

    Moet ik me ook nog laten testen bij de huisarts of boegt dit niets toe?

    Reageer
Reageer op: Heb ik hiv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief