Ontlasting

 • #1

  Goedemorgen.
  Iknheb al lang last van relatief dunne ontlasting na het ontbijt. Van zodra mijn eten op is moet ik naar het toilet. Wat zijn mogelijke oorzaken? Kan dit komen door hiv? Ik ben namelijk angstig dat ik deze ziekte heb.

  Na dat moment sochtens is alles weer normaal. Indien er savonds nog ontlasting is, is het normaal qua structuur.

  Reageer
  #2

  Nee dit is geen hiv.

  Een mogelijke oorzaak is niet te geven. Dit is zo'n algemeen verschijnsel. Nog daargelaten dat het ook normaal kan zijn. Zolang het maar geen structurele diarree is, want dan is er iets met je darmen aan de hand.

  Reageer
  #3

  Oke dit is dus nirmaal?

  Reageer
  #4

  Dat schrijf ik niet.

  Ik schrijf dat het normaal kan zijn.

  Darmen en ontlasting zijn zo ongelofelijk ingewikkeld. Van alles kan een oorzaak zijn dat je ontlasting in de ochtend wat dunner is dan op een ander moment op de dag. B.v. voeding en drinken de avond ervoor, of juist het drinken van koffie in de ochtend of het roken van een sigaret als je uit bed komt.

   

  Op de website van de maag/lever/darm stichting staat veel informatie over structuur en kleur en wat dat kan betekenen.

   

  Wat jij beschrijft heeft met hiv niks te maken. En nogmaals: zolang het maar niet langdurig echte diarree is, dan is een wat malsere ontlasting juist beter dan dat het hard is. Aan de kleur kan je ook veel zien. Als het b.v. echt afwijkt van bruin, dus geel wordt, dan is dat wel een teken dat er iets niet goed is in je lichaam. Maar ook dan kan het veel oorzaken hebben en moet je zeker niet als eerste aan hiv denken. Kijk maar eens op de website: mlds .nl

  Reageer
Reageer op: Ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief