Bang voor hiv

  • #1

     

    Beste tandor

    8 weken geleden heb ik onveilig seks gehad met een vrouw. Na 1 week begon ik huiduitslag te krijgen die zich tot na 6 weken flink uitbreide over mijn hele lichaam. Met name op mijn handrug, armen, liezen en buik waren rode puntjes te zien die vooral snachts jeukte en savonds het beste zichtbaar waren. In de 5de week was de uitslag het ergste en had ik ook last van een rode gloed op mijn borst en buik (die verdween al snel). Ik heb ook 2 of 3 weken last gehad van opgezwollen lymfeklieren. In de eerste 2 weken was ik heel moe en had ik een erg bleke huid. Na 4 weken heb ik een hiv test gedaan via de huisarts die negatief terug kwam. Maar ik lees overal dat deze test via de huisarts pas betrouwbaar is na 6 tot 8 weken of zelfs 3 maanden. Hoe betrouwbaar acht u die test na 4 weken en de kans op een hiv besmetting gezien de ars symptomen?

    Reageer
    #2

    De HIV test bij de huisarts is zeker betrouwbaar bij 4 weken maar het advies is om bij 6 of 8 weken een controletest te laten doen. Ik acht HIV niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.

    Mijn huisarts zei ook al dat de test na 4 weken betrouwbaar is. Maar ik hoorde dus dat lab testen via de huisarts 3de generatie testen zijn. Die zijn nog niet betrouwbaar na 4 weken toch?

    Ik zit nog steeds met de huiduitslag te kijken al wordt het wel al wat minder. Rare verschijning na dat contact aangezien ik nooit last heb van mijn huid.

    Reageer
    #4

    Er worden altijd de laatst beschikbare testen gebruikt.

    Reageer
    #5

    Ofja ze zei juist dat die test na 3 maanden betrouwbaar is en die ik gedaan had voor 90 procent ofzo. Bij aidssoainfolijn zeide ze dat huisartsen 3de gen testen gebruiken.

    Reageer
    #6

    Maar zelfs dan is het nog een betrouwbare test. Alleen is het advies dan om een controle test te laten doen. Maar voor zover mij bekend, worden altijd de laatst beschikbare testen gebruikt

    Reageer
    #7

    Het stelt me een beetje gerust maar de rode pukkeltjes over heel mijn lichaam die nu pas minder worden 8 weken nadat het gebeurt was en alle symptomen in de tussentijd vind ik toch wel raar. Echt alles wat ik gehad hebt zijn de alarmbellen bij hiv. Heb alleen geen hoge koorts gehad.

    Reageer
    #8

    En juist die had er toch echt moeten zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor de snelle reactie. Krijg deze week de uitslag dus hopelijk kan ik het hoofdstuk zonder kleerscheuren afsluiten.

    Reageer
    #10

    De test na 8 weken was negatief. Bij het laboratorium zei de balimedewerkster dat er stond; antistoffen/p24 antigen. Zij wist niet wat dit betekende maar ik word morgen gebeld door diegene die de tests doen. Weet jij toevallig wat dit betekend?en is deze test dan 100% betrouwbaar?

    Reageer
    #11

    Ja hoor. Dat was dus een combotest, die zowel op antigenen als antistoffen test

    Reageer
Reageer op: Bang voor hiv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief