HIV symptonen HELP

 • #1

  Goedemiddag allemaal.

  Ik ben heel erg stom geweest en heb de afgelopen 2.5 maand onveilige seks gehad met meerdere personen waarvan ook iemand sekswerker is. Dit is gebeurd in een land waar hiv veel voorkomt en dus een extra groot risico. Dat dit onwijs dom is besef ik me wel. Ik ben namelijk al dagen/weken in de stress met de vraag of ik misschien HIV heb opgelopen. Ik heb op het moment nergens last van (wel ben ik even grieperig geweest, al was dit logisch te verklaren door de gebeurtenissen die ik toen heb meegemaakt 4 weken terug).

  Ik heb direct een afspraak gemaakt voor een SOA test en deze zal volgende week plaatsvinden. Echter ben ik nu nog meer in de stress aangezien ik nu 3 dagen diverse bultjes heb op voornamelijk mijn onderbeen (een enkele op mijn arm en bovenbeen) in totaal zon 20/30 bultjes verpreid. Ik vind de informatie die ik kan vinden over huiduitslag bij hiv niet eenduidig (mogelijk kan dit ook niet) maar zou graag willen weten of deze vorm van huiduitslag te wijten kan zijn aan HIV en hoe groot de kans is dat dit zonder andere symptonen voorkomt. De bultjes zijn klein en lijken een beetje op puistjes, ze voelen ook wat hard aan. als ik er aan zit begint het even later met jeuken als een muggenbult maar als ik er niet aan zit is er ook niks aan de hand.

  Graag hoor ik van jullie hoe dit klinkt/herkent of dat ik me misschien toch iets minder zorgen hoef te maken.

   

  groetjes,

  Reactie
  #2

  Ok neem even rustig adem.

   

  Ik heb me ook gek gemaakt aan hiv. Kans op hiv is niet extreem groot. Had je onveilige sex? Zelfs dan is de kans niet 100%. Heb je al getest?

  Reactie
  #3

  Volgens mij moet die uitslag van hiv opje bovenlichaam zijn. Tandor kan je helpen denk ik.

  Even wachten op hem.

  Reactie
  #4

  Super bedankt voor de snelle reactie, Ik heb voor volgende week een afspraak staan om mij te laten testen. Seks is geweest zonder condoom.

  Reactie
  #5

  Ok nou ik weet wat je voelt. Ben geen arts of dergelijke, maar die stress weet ik alles van.

   

  Blijf rustig. Ga niet de fout maken die ik ook heb gemaakt. Ga NIET GOOGLEN. Aub niet doen. Helpt niet. Je gelooft enkel wat je wilt geloven.

   

  Ik heb een RNA test gedaan echter jij na 2.5 maand kan je denk ik de combo test doen. Die is meestal al na 4 weken betrouwbaar.

   

   

  Reactie
  #6

  De laatste keer seks is nog geen 2 weken geleden, echter was wel het advies om al een test te doen. Ik zal dan waarschijnlijk over een maand of iets dergelijks weer een test moeten doen. En niet googlen is al te laat helaas, heeft idd niet geholpen. Af en toe voel ik me goed en denk ik, maak je niet druk, maar op sommige momenten slaat de stress echt even toe. Vooral sinds ik diverse bultjes op mijn been heb gekregen die ik niet kan verklaren.

  Reactie
  #7

  na 2 weken kan je ook een test doen. Deze test het virus in je bloed. Kost wel wat duurder.

  In Nederland hanteeert men de oude NHG huisarts protocollen. Dit zijn oude testen daardoor wordt geadviseerd om te testen na 3maanden.

  Echter de 4gen testen en vooral de PCR RNA kan al na 14 dagen het virus aantonen. Zoek even bij Desc of bij Onedayclinic.

  Ik heb zojuist met een infectioloog gesproken en hij gaf me aan dat je na deze test het vrijwel zeker kan uitsluiten.

   

   

  Reactie
  #8

  Ok ja ik heb een afspraak bij de GGD, ik neem aan dat zij mij wel uitleggen welke test ze afnemen etc.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nou daar ben ik ook geweest. Enige wat ze gaan zeggen is dat ze na 3 maanden pas kummem testen.

  Reactie
  #10

  Dat is geen HIV s symptoom. Je zou dan uitslag over je hele lichaam moeten hebben en ook nog andere klachten

  Reactie
  #11

  Mag ik vragen waar jij je expetise hebt opgedaan op het gebied van hiv?

  Reactie
  #12

  Tandor,

  Vraagje:

  De testen zijn negatief, maar vandaag heb ik langs me tong een klein witte uitslag. Verder geen kenmerken. Is dit ook niks met hiv?

  Reactie
  #13

  Broodjekaas Tandor kan je zeker vertrouwen die weet wel waar hij over praat.

  Reactie
  #14

  Dat heeft met HIV niks te maken

  Reactie
  #15

  dat mag. opleiding en vooral wetenschappelijke publicaties lezen. Daarnaast regelmatig contact met een Arts Infectieziekten van de GGD.

  Reactie
Reageer op: HIV symptonen HELP
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief