HIV risico

  • #1

    Ik heb inmiddels 3 weken geleden een onveilig eenmalig anaal receptief contact gehad met een transseksueel tijdens het uitgaan. Het was een kort contact zonder klaarkomen. Ik ken de HIV status van de persoon niet.

    Sindsdien leef ik in paniek/stress/angst over het risico op HIV. Ik heb gelezen over de conversiegriep en heb tot op heden nog geen symptomen (tenzij diarree, die ik link aan de stress, en mogelijks opgezette lymfeklieren in de hals (moeilijk om uit te maken of ze effectief opgezet zijn)).

    Zou ik die conversiegriep ondertussen al gehad moeten hebben, of kan deze ook nog later opspelen?

    Ik plan sowieso een HIV-test bij de dokter + extra SOA-testen, maar hoe schatten jullie de kansen in dat ik een positieve test zou afleggen?

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Bij anale seks is het risico groter dan bij andere vormen van seks. Maar ik an over het contact zelf verder niks zeggen....
    Een conversiegriep treedt in de regel tussen 2-6 weken op.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.

    Is het zo dat het risico ook nog eens vergroot omdat het met een transseksueel was?
    Maar al bij al blijft het risico, zelfs als je seks hebt met een HIV positieve onder de 5%, niet?

    Dus in principe, moet die persoon al HIV besmet geweest zijn (50% kans?) en moet het dan nog eens doorgegeven worden (5% kans?), dan zou dat in principe maar +-2-3% kans zijn?

    Ok, maar het is niet zo dat het meestal binnen die eerste drie weken is? Of net omgekeerd binnen die laatste drie weken?

    Reageer
    #4

    Het risico wordt bepaald door het feit of iemand HIV heeft, niet perse naar geslacht.
    Meestal treedt de conversiegriep binnen de eerste 4 weken op

    Reageer
    #5

    Bedankt, je hebt toch weer bijgedragen aan een klein beetje kalmering.

    Reageer
    #6

    De kans op Hiv bij receptieve anale seks is 1/500. Dan is de kans dat de transseksuele partner hiv heeft is misschien +/-5 a 10%(vermoed dat het werkelijke percentage lager is). Dus relatief gezien is de kans bij eenmalig onveilige anale seks laag, maar wel aanwezig. Als je wondjes in je angst, zou hebben en partner een hoge viral lood, is de kans groter. Laat je bij 4 weken testen en voortaan altijd gebruik maken van een condoom.

    Reageer
    #7

    Excuus als ontvangende persoon is het geen 1/500, maar 1/300.

    Reageer
Reageer op: HIV risico


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief