Overdracht HIV

  • #1

    HIV is een virus niet zo makkelijk over te brengen als mensen denken. Het ligt aan veel factoren maar over t algemeen ligt die kans rond de 1 op 500.

    Hoe kan het dan dat er in landen als Afrika het HIV percentage zo hoog ligt?

    Reageer
    #2

    Slechte voorlichting, geen gebruik van voorbehoedsmiddelen voorbehoedsmiddelen en nog een ander virustype. Dat zorgt voor een hoger percentage.

    Reageer
    #3

    Ander virustype? Wat wordt daarmee bedoeld?

    Reageer
    #4

    Het HIV virus kent verschillende types. In Afrika is er nog een type dat hier niet voor komt

    Reageer
    #5

    Naast wat tandor aangeeft. Is seks in afrika toch anders dan in westerse landen en de taboe op ziektes(vooral mannen daar weten dat ze besmet zijn, maar nemen expres geen medicijnen of kunnen er niet aan komen, maar zeggen nietd tegen partners en blijven seks hebben. Ook is er veel msm maar niemand praat er over) helpt niet. Daarnaast is doordat men daar lichamelijk ook net anders zijn, is de overdracht kans daar iets hoger. Als lastste is het gebruik van heroine onder prostituees daar hoog, wat ook een risico geeft. Ps ook hsv2 komt in afrika vaker voor en daardoor is de kans op overdracht ook groter.

    Ps overdrachr vaginale seks van man nasr vrouw is 1:500, vrouw naar man 1:2000(bij mogelijke herpes 1:1000). Anale seks: 1:300 voor ontvangende persoon en 1:500 bij penetrerende persoon. Zo zie je dat vooral anqke seks een risico is.

    Reageer
    #6

    Wat wil een verschillend soort type zeggen? Kunt u meer gedetailleerd zijn?

    Dank!

    Reageer
    #7

    En zijn die kansen hetzelfde bij dat ander soort type?

    Reageer
    #8

    Voor jou is alleen van belang dat de twee types die hier voor komen getest worden. Voor beiden geldt dezelfde betrouwbaarheid bij de testen.
    Dit is niet de plek om een masterclass virologie te geven. Veel te ingewikkeld en je wordt er niets wijzer van.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Is ongeveer het zelfde, al is de kans op type 2 in westerse landen heel klein. Zelfs in Afrika is het een zeldzaam type. Testen 4gen geven voor beide types (en sub-types) een betrouwbare uitslag.

    Maar maak jij je zorgen voor jezelf?

    Reageer
Reageer op: Overdracht HIV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief