Help.. Zo bang voor uitslag HIV test

  • #1

    Oké ik word helemaal gek..
    Hoop dat iemand mij misschien een beetje kan geruststellen. Zal mijn verhaal eerst even vertellen:

    In de zomer van 2016 ging het niet zo goed tussen mij en mijn vriend. Tijdens deze periode heb ik een paar keer onveilige seks gehad met een andere man. Heel dom en ook veel spijt van. Maar mijn vriend weet dit dus niet.

    Een paar weken later kreeg ik last van psoriasis guttata, de druppelvorm die meestal voorkomt bij een streptokokkeninfectie. Hier heb ik niets achter gezocht want dit zit ook in de familie.

    In de herfstvakantie 2016 kreeg ik ineens hoge koorts met een keelontsteking. Maar na de antibiotica kuur kreeg ik uitslag over mijn hele lichaam en ben ik weer doorgestuurd naar de dermatoloog.

    Dit bleek wéér een psoriasis uitbraak te zijn. Alleen dit keer is het nooit meer weggegaan en zit ik een jaar later nog steeds continu onder de psoriasis plekjes en ben ik eigenlijk non stop verkouden en moe.

    Ook heb ik veel andere klachten (gehad) waaronder gewichtsverlies, spierpijn op de raarste plekken, onregelmatige menstruatie, hoofdpijn, vergeetachtig etc.

    Een aantal weken geleden kreeg ik ineens een gevoel van heb ik geen HIV? Ik wist niet eens wat dit inhield dus ik zocht het op. Ik schrok me werkelijk kapot, omdat er zoveel symptomen overeen komen. Zo las ik op een site voor psoriasis patienten dat HIV inderdaad een mogelijke reden kan zijn van de uitbraken...

    Ik heb de desbetreffende man een bericht gestuurd, maar hij zegt dat hij niets heeft. Toen ik vroeg hoe hij dat zo zeker weet, zei hij dat hij een bloedonderzoek heeft gehad. Naar mijn weten word je niet standaard getest op HIV tijdens een bloedonderzoek, maar goed ik ben er verder niet op ingegaan..

    Vandaag heb ik eindelijk de stap durven zetten om naar de huisarts te gaan. Ik was liever naar de GGD gegaan, maar dan moest ik wachten tot december. Dat houd ik niet vol!

    Ik heb een soa test mee naar huis gekregen en morgen krijg ik een bloedtest om te testen op HIV. Volgende week heb ik weer een afspraak om de uitslag te bespreken. Ik ga meteen denken van waarom niet telefonisch? Denkt ze dat er een grote kans is? Of maak ik mezelf weer gek en denkt ze gewoon dat dat fijner voor mij is vanwege mijn grote angst?

    Denken jullie dat er een groot risico is of zal het wel wat meevallen? Ik kan er met niemand over praten en weet ook niet hoe ik dit tot volgende week moet volhouden..

    Het blijft maar door mijn hoofd spoken, dat ik straks misschien alles kwijt ben door deze stomme fout 🙁

    Reageer
    #2

    Of maak ik mezelf weer gek en denkt ze gewoon dat dat fijner voor mij is vanwege mijn grote angst?  Dat zal de reden zijn .....  Er is een kleine kans op HIV, maar alleen de test zal daar duidelijk over kunnen geven.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Ik ben normaal gesproken nooit bang voor ziektes maar bij deze.. Pff mijn hart gaat al tekeer als ik er aan denk!

    Ik hoop zo erg dat ik volgende week goed nieuws krijg.. Ik slaap al weken slecht, heb ontzettende hoofdpijn en ben de hele dag aan het kaakklemmen/knarsen.

    Ik functioneer slecht op school, stage en voel me schuldig tegenover mijn zoon dat ik niet zo vrolijk als normaal kan zijn. Maar kan ook niemand vertellen wat er aan de hand is, dat is zo frustrerend.

    Heb je nog tips hoe ik de week door kan komen? Hoe ik mijn gedachten ergens anders op kan focussen? Ik doe niets anders dan piekeren..

     

    Reageer
    #4

    Probeer je gedachten te verzetten...de kans op HIV is echt erg klein

    Reageer
    #5

    Je hebt gelijk dat het niet slim was om het onveilig te met een ander te doen. Een Soa is zo gekregen,  gelukkig voor hiv is vaginale seks maar een hele kleine kans. Dat je het vaker gedaan hebt maakt ook de kans op een soa groter en ook dus de kans dat je je huidige vriend een soa gegeven zou hebben groter. Voor hiv denk ik dat het wel mee zal vallen, maar ik raad je wel aan om met je huidige vriend hierover te praten want gezien ik weet dat schuld gevoel vaak een groot deel is van de hiv angst bij dit soort acties.

    Reageer
    #6

    Luister naar Kep en Tandor. Ik heb hetzelfde mee gemaakt en ook heel veel klachten gehad (herken me ook in die van jou). Heb met ontelbare keren laten testen en allemaal negatief. Kortom: Hou de moed er in!

    probeer deze week wat te sporten en/of vraag of je ha iets kalmerende heeft.

    verder zou je naar DC klinieken in Amsterdam kunnen gaan. Daar doen ze een sneltest (20 minuten). Houd er wel rekening mee dat een sneltest bevestigd moet worden bij slecht nieuws (dus ook niet ideaal).

    One day clinic in Amsterdam heeft het resultaat over het algemeen binnen 24 uur al zegt de website 48 uur. Deze zitten geloof ik tegenwoordig door het hele land. Mijn ervaring is dat ze je ook goed gerust kunnen stellen en veel kennis hebben.

    Nogmaals: luister naar Kep/Tandor. Volgens mij de meeste mensen die hier posten zijn negatief!

    Laat je het weten als de uitslag er is?

    Reageer
    #7

    Klopt Kep, ik had het gewoon meteen moeten vertellen.. Maar dat durfde ik niet en nu het zo goed gaat tussen ons al helemaal niet meer 😮 Het is inderdaad mijn grootste angst dat ik hem ook zou hebben besmet, aangezien hij toen vlak voor mij koorts had.. Maar aan de andere kant is het ook niet heel gek om na elkaar de griep te krijgen haha, al helemaal niet in oktober.

    Ik heb vandaag de bloedtest afgenomen voor HIV, Syfilis en meteen de vitamines en ijzer laten testen. Maandag hoor ik de uitslag van het bloedonderzoek!

    Anoniem1, als het kon was ik zeker een sneltest gaan doen. Maar ik woon helaas in het noorden en hier is dat helaas nog niet mogelijk voor zover ik weet!

    Ik hou jullie op de hoogte

     

    Reageer
    #8

    Goed dat je meteen complete test hebt laten doen, veel succes vandaag en maak je niet te druk!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi anoniem28. Al bericht gehad?

    Reageer
    #10

    Hoi allemaal.

    Vanochtend de uitslag gekregen en alle testen waren negatief!?

    Goh wat was ik zenuwachtig, niet normaal meer.. Maar het lucht ernorm op dat ik het toch heb getest!

    Reageer
    #11

    Hoi Anoniem28,

     

    wat goed om te horen! Ik weet hoe vervelend het is als je in onzekerheid zit dan is het resultaat super lekker!! Geniet er van!!

    Reageer
    #12

    mensen help mij hier uit ik durf me niet te laten testen maar voor zover ik weet heb ik nooit zonder condoom gevreeen. ik heb zo een test nooit laten doen en dat maakt het ook allemaal angstig. heb wel al een algemene
    urineonderzoek laten doen en daar kwam niets uit. de angst is echt gekomen na dat ik over hiv las. ben een gewone hetero trouwens dus geen
    msm. please praat me moed in.

    Reageer
    #13

    ik heb me wel al eens laten pijpen zonder condoom als ik me niet vergis

    Reageer
    #14

    Hier kun je alleen zelf wat aan doen. Iemand anders kan je hierbij niet helpen. je zult een test moeten doen om zekerheid te krijgen

    Reageer
Reageer op: Help.. Zo bang voor uitslag HIV test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief