Kans hiv na anaal?

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een man van 27, homo en ik heb ongeveer een maand terug een one-night stand gehad na een avondje stappen.

    We waren allebei nog nuchter en we hebben ons echt geamuseerd, tot op het moment dat na het neuken (ik was top), bleek dat de condoom gescheurd was. Ik ben er zeker van dat ik safe ben - ik laat mijn bloed jaarlijks onderzoeken - en ook mijn date verzekerde mij dat hij langs zijn kant geen SOA's met zich meedroeg. Toch bleven we allebei met een raar gevoel zitten - zo goed ken je elkaar namelijk niet.

    Nu, een maand later, ben ik ziek gevallen. Op een avond na het werk had ik last van hevig braken en diarree. Enkel die symptomen, ik had geen koorts, ook geen andere klachten. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan, die mij liet weten dat het om een virale buikgriep ging. De dag erop was ik al beter, ik ben in de namiddag zelfs terug aan het werk gegaan.

    Een paar dagen nadat ik was ziek gevallen, moest ik terugdenken aan die one-night stand. Hoewel ik vrij nuchter ben in die dingen, bekroop mij toch wel ergens de gedachte dat er misschien een verband was met hiv of met een SOA in het algemeen. Nochtans wees alles in de richting van buikgriep en had ik voor de rest geen last van mogelijke hiv-symptomen.

    Ik besef dat ik hiervoor het beste naar de dokter ga... al heb ik er ergens ook wat schrik voor. Homo & hiv, het is een cliché. En uiteindelijk ging het allemaal om een klein stom ongelukje na een leuke nacht...

    Alvast bedankt voor jullie antwoord.

    Mvg, Topper

    Reageer
    #2

    De klachten waren in ieder geval geen HIV symptomen. Dat is in ieder geval zeker. Anale seks heeft een iets hoger risico en dan toch vooral voor de bottom bij onveilige seks. Een condoom beschermt hiertegen. Een gescheurd condoom natuurlijk in mindere mate.  Je zou eventueel ter geruststelling een HIV sneltest kunnen laten doen.

    Reageer
Reageer op: Kans hiv na anaal?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief