Ongerust

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een test gedaan, 2 dagen geleden, maar moet wachten op de uitslag en het geeft me veel angst, dus ik ben op zoek naar wat meningen!

    Het is wel een erg lang verhaal, maar moet het kwijt..

    Ongeveer augustus vorig jaar heb ik (vrouw) onveilige seks gehad met een man. Er is geen sperma aan tepas gekomen. Ik was erg angstig voor zwangerschap en had 1 ochtend een vlaag van misselijkheid plus een lichte koorts naar mijn idee. Ik voelde mij licht in mijn hoofd maar dit duurde 1 dag. Heb wel wekenlang keelpijn gehad. Dit kwam telkens weer terug als ik bijv. op stap was geweest. Wel was dit tijdens een hele stressvolle verhuisperiode. Ik ben toen geprikt voor B12 en allemaal andere dingen, maar ik linkte niks aan HIV.

    Ik kreeg een relatie met iemand uit Engeland en mijn vriend kwam op bezoek, een week lang, eind januari. Na een aantal keren seks had ik na de seks telkens een korrelige afscheiding, ik dacht door de hoeveelheid seks. Wel gebruikte mijn vriend voor zijn bezoek een soort steroïdecrème op zijn eikel/voorhuid voor littekenweefsel bij zijn voorhuid, die crème stimuleert de groei van littekenweefsel (oorzaak van dat weefsel bij zijn voorhuid doet er niet echt toe). Goed, verder nog geen klachten behalve dat ik sinds de verhuizing al erge spierpijn in mijn schouder en nek had. Nadat mijn vriend weer thuis was werd hij ziek, weet niet meer precies hoelang na zijn bezoek, maar wel koorts etc.

    Skip forward, ik woon nu 2 maanden samen met mijn vriend (dus 2 keer verhuisd inmiddels). Vorige week kreeg hij opeens een uitslag en jeuk op zijn eikel na seks,  wat candida schimmel moet zijn. Het zakte af en kwam weer terug na seks.  Ik heb ook lichte jeuk en nog steeds de korrelige afscheiding na seks dus heb vaginale pillen gekregen en crème voor zijn eikel. Ook heb ik nog steeds veel schouderpijn en rugpijn, neem elke dag ibuprofen, en ben ik 2 maanden lang al heel erg vermoeid. Maar ben 2 maanden geleden ook opnieuw aan de pil begonnen, en inmiddels alweer een week gestopt omdat ik zo vermoeid was en mij de vorige keer aan de pil ook zo slecht voelde. Ook heb ik gisteren ontdekt dat ik een witte uitslag achterop mijn tong heb, lijkt niet candida, meer een haartong? Mijn vriend heeft veel stoelgangproblemen, is ook erg moe en was de afgelopen paar dagen misselijk.

    Nu kan ik dit natuurlijk allemaal linken aan stress (2 keer verhuisd, van baan veranderd etc.) maar het blijft maar door mijn hoofd spoken. De kans op HIV is klein, maar hij is er wel. Ik ben gewoon benieuwd naar andere meningen, want ik kan het niet goed bespreken in real. Als ik mijn verhaal zo terug lees zou ik mijzelf ook voor gek verklaren, maar in mijn hoofd is het logisch. Als iemand dit leest, bedankt voor je lange aandachtsspan, en ik hoop op wat reacties zodat hier niet telkens in mijn eentje mee zit! Dus, is mijn angst voor HIV terecht?

    Reageer
    #2

    Bij eenmalige vaginale seks is de kans niet groot. Je klachten klinken niet als Hiv en toch echt eerder stress. Maar er is een hele goede oplossing, want je maakt je zelf helemaal gek, doe een snel test. De kans op andere soa is wel groter dus ik zou een volledige test doen en het beste is om je vriend dit ook te laten doen. Dan weten jullie van elkaar dat je bv niets hebt en kun je bij monogame relatie gewoon onveilige seks hebben. Je weet nu ook de situatie van je huidige vriend niet namelijk. Daarnaast geef je aan dat het lijkt of je haartong hebt, maar dat soort dingen kun je niet zelf bepalen en bij vrouwen is het super normaal om geregeld schimmelinfectie te krijgen en ja dan kun je dat bij seks aan elkaar over brengen. Zoals aangegeven verwacht ik dat je voor hiv negatief zult zijn. Andere soa's is de kans een stuk groter. Doe voortaan wel aan veilige seks als je niet weet of iemand een soa heeft (geloof niet iemand alleen op zijn woord)

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie!

    Wel heb ik ook orale seks gehad toenertijd.

    Ik wilde ook graag andere soa's testen maar mijn huisarts zei dat het de symptomen van een schimmelinfectie waren. Wel heb ik toen aangedrongen op een HIV test. Een sneltest kan hier niet in de buurt voor zover ik weet.. het is natuurlijk ook weekend en maandag heb ik waarschijnlijk de uitslag.

    Mijn vriend heeft eind vorig jaar wel een soatest gedaan. Ik maak mij nu vooral druk omdat hij opeens klachten heeft zoals heel veel de aandrag om te plassen en te poepen. Maar ja, dat kan inderdaad ook een andere soa zijn. Ik zal nog maar moeten wachten tot maandag op de uitslag en ga sowieso aandringen op een soatest. Dankjewel!

    Reageer
    #4

    Ok, nou ik verwacht (weet bijna zeker) dat je geen hiv hebt. Chlamydia en gonorroe moet je op testen want als vrouw is het goed mogelijk om geen klachten te krijgen en een infectie bij eierstokken of baarmoedermond te krijgen (dat is niet fijn). Oraal geeft vooral kans op herpes, verder eigenlijk niet. Plas en poepdrang is geen enkel symptoom van soa.

    Reageer
Reageer op: Ongerust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief