Ongerust

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ha allemaal,

  Na heel wat forums doorgelezen te hebben toch een berichtje.

  Mijn laatste menstruatie was 1 december. Vandaag zit ik op dag 42 dus al bijna twee weken 'te laat'. Normaal zit ik op een (lange!) cyclus van zo'n 36 dagen. Wel onregelmatig, hoewel ik al 20 ben.

  Halverwege december ben ik onder plaatselijke verdoving geopereerd en heb ik t een en ander aan pijnstillers geslikt in de weken erna. Ook kreeg ik een griepje: koorts, hoofdpijn, heel veel hoesten. Geen idee of dat er iets mee te maken heeft maar ik dacht ik meld het even.

  Hebben jullie een idee wat de oorzaak kan zijn van mijn uitblijvende mensttuatie? Ik had de laatste week van december last van donkere afscheiding, wat bruin bloedverlies en buijpijn. Dacht dat het een voorbode voor m'n menstruatie was, maar het kwam niet. Laatse weken heb ik steeds last van steken, buikpijn, soms het gevoel of menstruatie ieder moment kan komen. Ook rommelende darmen. Maargoed ik vind het nu wel heel lang duren en wordt een beetje ongerust.

  Ik heb een vriend, maar we hebben geen seksuee contact gehad de afgelopen periode. Tenminste, het zou wel héél raar gelopen moeten hebben wil ik zwanger zijn.

  Heel verhaal maar moest het even kwijt 🙂

  Reactie
  #2

  EEn onregelmatige of lange cyclus maar ook de bruine afscheiding kan te maken hebben met oestrogeendominantie. Kan je een en ander over vinden op internet, ook hoe je dat bijstuurt. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème voor mijn hormonen.

  Reactie
  #3

  Dankjewel Catootje. Maar kan dat ook al op jonge leeftijd (20?) Lees dat het vaak voor komt bij vrouwen vanaf 35 jaar. En symptomen als gevoelige borsten en plotseling veel aankomen herken ik niet..

  Reactie
  #4

  Als je het goed wil uitzoeken kan je advies vragen op natuurgeneeskundig gebied, iemand die gespecialiseerd is in hormonen.
  We hebben tegenwoordig te maken met veelal onevenwichtige voeding, tekorten aan diverse voedingsstoffen, xeno-oestrogenen in het milieu enz, wat allerlei ontregelingen kan geven. Tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen ook ontregelend werken. Eventueel pilgebruik bevordert de oestrogeendominantie.

  Reactie
  #5

  Had zelf ook geen symptomen van aankomen (49 kg) en gevoelige borsten. Kan van persoon tot persoon verschillen wat de klachten zijn.

  Gebruik zelf Colon Clean voor mijn darmen.

  Pijnstillers kunnen ook nogal ontregelend werken op je hormonen.

  Reactie
Reageer op: Ongerust
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief