HIV window periode tijdens immunotherapie

  • #1

    Goeiedag,

    ik ben twee jaar onder behandeling voor mijn huissstofmijt allergie. Hierbij krijg ik elke maand een injectie, en wordt mijn immuunsysteem aangepast zodat de allergische reactie minder wordt/verdwijnt.

    Ik heb onveilige anale sex gehad met een vrouw, en twee weken later had ik een schimmel onder mn eikel. Die ging na ongeveer een week weer weg. Precies de periode dat je CD4 cellen een dip zouden krijgen bij een infectie, en schimmels dus meer kans hebben.

    Ik heb sindsdien ook pijn in mn liezen en "venusheuvel", op de plekken waar mn lymphe klieren zitten.

    Ben behoorlijk gestressed geweest en heb veel tests gedaan. Belangrijkste zijn na 3 maanden een 4e gen lab test, en na 4 maanden nog een HIV 1/2 sneltest van Allere. Alles negatief.

    Ik lees overal dat na 3 maanden de uitslag zeker is. Maar dat voor mensen met (kanker)immuuntherapie, de window periode langer kan zijn.

    Is er iemand op dit forum met specifieke kennis, die me hier meer over kan vertellen? Kan ik het nu ècht laten rusten, of raden jullie me aan om na 6 maanden nogmaals te testen?

    Reageer
    #2

    Dat zou je toch moeten navragen bij de immunoloog. Maar ik denk niet dat het invloed heeft op de testen omdat er niet alleen naar antistoffen maar ook naar virus-eigen antigenen wordt gekeken bij de test.

    Reageer
    #3

    Hi, ten eerste klinken je klachten niet als hiv symptomen. Zeer pijnlijke keel zonder verkoudheid is als je symptomen hebt eigenlijk altijd aanwezig daarnaast ook hoge koorts en huid uitslag(meestal vanaf romp en dan later groot deel lichaam) opgezette lymfe kan voorkomen, maar dan eigenlijk wel altijd in combinatie met bovenstaande symptomen. Welk medicijn krijg je? Dit omdat theoretisch het mogelijk is dat als je zware onderdrukkers en/of virusremmers neemt de aanmaak van antistoffen zou vertragen. Daarin tegen als je symptomen hebt die hiv gerelateerd zijn zou een test nu positief zijn. Want symptomen komen doordat antistoffen aangemaakt worden. Dus als je nu test en het is negatief, weet je zeker dat de symptomen niet door hiv komen. Als je bv bij slotervaart gaat testen geef aan welk medicijn je krijgt en dan kunnen ze goed aangeven of die eventueel theoretisch invloed kan hebben. Maar naar mijn weten is alleen eind stadium kanker, Pep of ernstige immuunziekte(waarbij helemaal geen antistoffen meer aangemaakt worden) van invloed. Maar dan had je het wel geweten en dus al heel ernstig ziek zijn (en dus bijna zeker in een ziekenhuis zitten momenteel).

    Reageer
    #4

    Het is ALK Alutard SQ huisstofmijten. Waarbij de allergenen van huisstofmijt zijn gebonden aan een aluminium adjuvent.

    In de bijsluiter wordt aangegeven dat je met vaccinaties een week moet wachten als je onder behandeling bent. Ik snap het precieze mechanisme van de allergietherapie niet, maar volgens mij wordt de aanmaak van IgE afweerstoffen aangepast. Omdat deze de allergische reactie doen ontstaan. Dit lijkt te gebeuren door de antigen presenting cells te overweldigen met allergenen.

    Maar wat dat verder voor de aanmaak van HIV antistoffen (IgM & IgG?) doet, is dus mijn vraag.

    Begrijp ik goed dat pijn in lympheklieren, indien HIV gerelateerd, zou betekenen dat er allang antistoffen zijn aangemaakt? Die pijn heb ik al maanden namelijk.

    En die schimmel is _niet_ gerelateerd?

    Reageer
    #5

    Is een schimmelinfectie aan de penis  dan een hiv symptoom?

    Reageer
    #6

    Begrijp ik goed dat pijn in lympheklieren, indien HIV gerelateerd, zou betekenen dat er allang antistoffen zijn aangemaakt?  Ja dat is helemaal correct. Het opzetten van lymfeklieren is een reactie van het afweersysteem op een infectie/ontsteking.

    Een schimmelinfectie heeft met HIV helemaal niets te maken. Die wordt doorgaans veroorzaakt door lichaamseigen schimmels of gisten.

    Reageer
    #7

    Een dip in de CD4 cellen (vooral in je slijmvliezen) is toch ook een van de verschijnselen bij acute HIV? Waardoor er tijdelijk minder weerstand/verstoorde balans is tussen die lichaamseigen schimmels en je afweersysteem?

    Ik zie schimmel op je tong eigenlijk altijd in lijstjes staan van acute HIV symptomen. En je frenulum is toch ook slijmvlies.

    Dit is eigenlijk de hoofdreden waarom ik het nog steeds spannend vind.

    Zal contact opnemen met allergoloog, en over maandje (dan zijn er inmiddels 6 maanden voorbij) nog een laatste keer testen.

    Bij mensen die daadwerkelijk een immuuntherapie volgen, die de aanmaak van antistoffen beinvloedt, is 6 maanden definitief nietwaar?

    Reageer
    #8

    Je moet stoppen met zoeken en te veel lezen. De info die je daarover kunt vinden is uitgebreid. Door te veel te lezen, verlies je de samenhang van verschillende dingen compleet uit het oog.  Je kunt nu bijvoorbeeld, geen verschijnselen meer hebben van een acute HIV besmetting. Dat is iets wat optreedt tussen 2 en 6 weken na de besmetting.

    Het enige waar je nu nog zekerheid over moet hebben, is of de therapie die je had, invloed op een test zou kunnen hebben gehad. Dat moet je dus aan de allergoloog vragen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Die schimmel heb ik aan het begin slechts een week gehad en is nooit meer teruggekomen. Dáárom vind ik het spannend.

    Ik zal inderdaad contact opnemen met allergoloog.

    Zou je nog antwoord willen geven op mijn vraag? Ik bedoelde of 6 maanden definitief is voor mensen die een immuuntherapie ondergaan, waarvan bekend is dat het het immuunsysteem aantast?

    Bedankt voor jullie tijd en advies!

    Reageer
    #10

    Die vraag kan ik niet beantwoorden. Dat is er een voor de allergoloog, die weet namelijk in hoeverre en in welke mate de behandeling invloed heeft op je immuunsysteem

    Reageer
Reageer op: HIV window periode tijdens immunotherapie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief