Vraag

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Zo’n 1.5j geleden is er HG gediagnosticeerd bij mijn vriendin. We weten ook waar het vandaan komt; mijn mond (koortslip), ik had haar oraal bevredigd zonder dat ik klachten had maar 3dagen daarna kreeg ik een koortslip, en zij kreeg dus down under klachten. Erg vervelend, maar bij de eerste uitbraak had zij amper klachten en nu 1.5j later heeft zij géén uitbraak meer gehad. Ik heb dit verhaal toen ook hier uitgelegd en u (John) had uw twijfels over de diagnose. Dat is verder niet relevant voor deze vraag, maar schept wat context.

  Wat ik u ook had gevraagd was of seks zonder condoom mogelijk was, nadat zij bijvoorbeeld een jaar lang geen uitbraak zou krijgen. U zei toen van wel. Momenteel is het enkel bij die eerste uitbraak gebleven en beginnen we toch, aangezien we ook verder en zekerder in onze relatie zitten (dit blijft voor altijd), te twijfelen om het condoom weg te laten. Al is dit wel spannend. Zo ook gisteravond, waar mijn vraag over gaat. In het voorspel was er wat wrijving tussen onze geslachtsdelen (er was geen volledige penetratie). Voor de penetratie heb ik vervolgens wel een condoom om gedaan.

  Aangezien het allemaal enorm wennen is, en lang geleden is, beginnen toch de angsten (met name door mijn angststoornis) weer een beetje naar boven te komen. Zo ook rondom deze wrijving. Dit is al wel eens eerder op deze manier gegaan, echter was gisteravond wat intensiever en langer dan normaal. In hoeverre denkt u dat ik, gezien het tot nu toe uitblijven van een tweede uitbraak (1.5j), mij zorgen dien te maken over dit wrijven mbt een mogelijke besmetting bij mij? Wellicht ben ik nog niet klaar voor seks zonder condoom, qua angsten, maar wilde het toch graag uitvragen aan u.

  Reageer
  #2

  Ik denk niet dat je teveel over moet nadenken en druk maken. Ik zie daar geen reden voor

  Reageer
  #3

  Enorm bedankt John! Een fijn weekend gewenst.

  Reageer
  #4

  Hi, ik vertel altijd eerlijk dat ik het heb en heb al heel lang geen uitbraak gehad. Heb vaak onveilige seks en nog nooit heeft iemand een uitbraak gehad. Mijn huisarts vertelde me dat je vooral besmettelijk bent als je een blaasje hebt en ik voel de aanvallen aankomen, vanaf dat moment zet ik alle seksuele handelingen gewoon stop. Vooral niet te druk maken!

  Reageer
Reageer op: Vraag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief