Genitale Herpes

 • #1

  Hoi,

  Zo'n 4 maanden geleden heb ik (vermoedelijk) een genitale herpes infectie gekregen. Zo'n zes dagen blaasjes gehad en daarna was het gelukkig voorbij. Niet naar de huisarts geweest, maar de symptomen lijken erg op herpes. Gelukkig geen fysieke klachten meer gehad hierna (alleen mentaal..).

  Bleef door m'n hoofd spoken. Vorige week een herpes bloedtest laten afnemen bij een SOA kliniek. Uitslag: positief helaas. Nu weet ik dat het lastig is om hier een waarde aan te hangen (mede omdat de test geen onderscheid maakt tussen HSV1 en HSV2). Nu wil ik eigenlijk d.m.v. bloedonderzoek verder laten onderzoeken om welke type het gaat.

  Vind het idee om genitale herpes te hebben echt verschrikkelijk! Heb heel internet al afgezocht naar tips hiervoor. Slik nu al zo'n 4 maanden dagelijks lysine, catsclaw, siberische ginseng en propolis. Allemaal omdat dit de aanvallen zou onderdrukken.

  Een aantal vragen:
  1) Draagt het slikken van bovengenoemde supplementen bij aan het verminderen van de transmissiekans? Ik zou me kunnen voorstellen dat het onderdrukken van het Herpes virus er dus voor zorgt dat het virus minder actief is en daarmee de transmissiekans ook afneemt.

  2) Is de transmissiekans lager als je HSV1 hebt op de genitaliƫn? Aangezien HSV1 zorgt voor minder recidieven en minder actief is (?), vraag ik me af of de transmissiekans daarmee ook lager is.

  Alvast dank voor de reactie(s)!

  Reactie
  #2

  Alleen L lysine is bewezen werkzaam.
  De transmissiekans is iets kleiner

  Reactie
  #3

  Ik slik inderdaad L-lysine.

  Klopt het ook dat de transmissiekans kleiner is als je HSV1 hebt en als de eerste uitbraak maar kort duurde?

  Reactie
  #4

  Moeilijk te zeggen. Transmissie kans is wel iets kleiner

  Reactie
Reageer op: Genitale Herpes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief