Ongelukje

 • #1

  Goedemorgen,

   

  Ik word helemaal gek van mezelf.vorige week heb ik een prik accident gehad op me werk. Een gebruikte bloedsuikernaald kwam in mijn duim zonder dat dit gebloeid heeft, heb gelijk gespoeld en alcohol erover gedaan. Ik ben vanaf dat moment elke keer een arts aan het bellen, alles aan het opzoeken op internet maar kom maar geen stap verder. Ik ben niet gefascineerd voor hepititis a b of c. Dit word nu wel gedaan maar me onrust kilt me echt.

  Artsen geven aan dat ik het moet laten rusten omdat ok toch niet getest kan worden. Wie kan mij een eerlijk antwoord geven of ik mezelf hier echt zo druk om moet maken.

   

   

  Reactie
  #2

  ?

  Reactie
  #3

  Ik denk eerlijk gezegd, dat je je daar niet zo druk over hoeft te maken.

  Reactie
  #4

  Nee dat denkt iedereen maar toch kan ik het helaas niet los laten

  Reactie
  #5

  Dat is toch iets, dat je alleen zelf kunt doen.  Het hoogste risico is in dit geval waarschijnlijk Hep A en B. Een infectie die doorgaans vanzelf weer over gaat en verder geen probleem oplevert. Als je ueberhaupt al een infectie hebt opgelopen. Je zult je hier toch overheen moeten zetten.

  Reactie
  #6

  Dankjewel , ik ga het proberen. Hoe weet ik nog niet...

  Reactie
  #7

  Aangezien je niet in je ader besmet materiaal gekregen hebt heb je geen risico gelopen. Wat je ook leest op internet, dat zijn allemaal theoretische kansen maar onthoud er is nog nooit iemand zo besmet. Alleen als er in een holle spuit veel besmet bloed zit en je deze diep in je weefsel(echt diep en dus dan zul je bloeden) of in je ader zou spuiten is er een kans op besmetting. Maar zelfs in die situaties is er maar een kleine kans. Daarnaast heeft Tandor gelijk dat hepatitis b meestal vanzelf over gaat. Meeste besmette mensen hebben het al van kinds af(altijd mensen die in het buitenland als kind hebben opgelopen. Want die hebben grote kans om chronisch hepatitis b te houden. Anale seks, vaginale seks(wel maar een hele minimale kans gezien er bloed bij moet zijn) en drugs spuiten (dit komt doordat mensen spuit delen en vaak vlak na elkaar spuiten en dus virus nog actief kan zijn en direct in ader gespoten zal worden)
  Zoals je ziet is jou kans eigenlijk nul voor hepatitis.

  Reactie
  #8

  wauw , dankjewel! Dit helpt me echt enorm!  Bedankt voor jullie reacties. Ik ga het laten rusten 🙂

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nog een vraagje, vandaag word ik ingeënt hiervoor. Kan ik dan alsnog over 8 weken een test doen of ik besmet ben geraakt ?

  Reactie
  #10

  Nee dat heeft dan geen zin.

  Reactie
  #11

  Oké ik krijg het maar niet uit mijn hoofd 🙁

  Kan ook nergens duidelijk vinden dat ik niet gebloeid moet hebben of iets wat me gerust steld. Kan ik mijn neefje van 2 dagen gewoon vasthouden ? Kan ik met me vriend zoenen ? Alles spookt door mijn hoofd

  Reactie
  #12

  En zijn jullie trouwens artsen ? sorry voor mijn onzekerheid

  Reactie
  #13

  Met zoenen en vasthouden breng je niks over... Dus gewoon je ding doen.

  Ik ben geen arts, maar heb wel een aantal medische opleidingen gedaan.

  Reactie
  #14

  Dankjewel.

  Reactie
  #15

  Als je ingeënt gaat worden heeft testen geen zin, zoals Tandor aangeeft. Maar ze gaan vaak wel dan testen of de inenting gewerkt heeft en daaruit kun je ook zien of je immuun bent of niet en of je besmet bent.

   

  Ik heb medische opleiding gedaan en een aardige tijd op een soa poli gewerkt. Mijn specialiteiten op medisch gebied zijn virale infecties en dus heel veel ervaring in soa's door mijn werk bij een soa poli.

   

  Geloof me maar. Jij hebt geen hepatitis of andere ernstige virale ziekte door dit prik incident.

  Reactie
Reageer op: Ongelukje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief