soa

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  vorig jaar kreeg ik klachten zoals een brandend gevoel, rare afscheiding etc. Dit bleek een gonorroe besmetting die ik gekregen heb van mijn ex. Mijn ex heeft zich daarna ook laten testen en volgens hem kwam was deze negatief. Na een tijd heb ik hem toch weer in vertrouwen genomen. Nu waren de symptomen minder aanwezig, maar na een tijd heb ik mij toch weer laten testen en weer was het gonorroe. Hier ben ik dus weer voor behandeld. Nu weet ik dat het heel dom klinkt, maar mijn ex heeft zich volgens hem voor gonorroe laten behandelen. Ik vind het heel moeilijk om nee te zeggen en daardoor hebben we weer een aantal keer seks gehad zonder condoom. De laatste keer vond plaats op 30 december en ik heb mij laten testen op een soa op 19 januari dus ongeveer 3 weken later. Deze test bestond uit een afstrijkje van keel, anus en vagina. Bij de vorige test was alles positief, alle 3 deze afstrijkjes waren destijds allemaal genomen door de arts. Bij deze test heb ik de afstrijkjes van de anus en vagina zelf genomen (ik was hierbij ongesteld). Deze waren alle drie dus negatief. Nu blijf ik een branderig gevoel houden en pijn in mijn onderbuik. Deze pijn is er ongeveer iedere dag en ik voel het links en rechts in mijn onderbuik. Ik maak me zorgen, kan het misschien toch nog gonorroe zijn? Of is er misschien iets anders waar ik aan kan denken? Ik wil wel naar mijn huisarts gaan, maar vind het heel moeilijk om hierover te praten. Vandaar dat ik het eerst zo probeer.

  Reageer
  #2

  Nog 1 ding:
  Stel mijn eierstokken zijn hierdoor aangetast, hoe groot is deze kans? Een arts bij de GGD vertelde mij dat dit vrij snel kan gebeuren, maar als dit het geval is kan er alsnog later door een speciale operatie voor worden gezorgd dat ik alsnog kinderen kan krijgen.

  Reageer
  #3

  Ga eerst maar eens naar de huisarts voor een soa test. Als je ongesteld bent heeft het geen zin om die te doen. Bespreek dan ook de gevolgen.  Leer toch maar eens een keer nee te zeggen. Het is toch een ex? Waarom een een ex als je toch seks met hem blijft hebben en iedere keer gonorroe oploopt?

  Reageer
  #4

  Een ex sinds kort. Dus gonorroe is nog heel goed mogelijk, omdat ik tijdens de test bloedverlies had? Ik vertelde dit namelijk aan de arts van de ggd en deze zei dat dit geen probleem was.

  Reageer
  #5

  Bovendien is het dan niet alsnog raar dat de vorige keer mijn keel, anus en vagina besmet waren en nu helemaal niets?

  Reageer
  #6

  Ga voor de zekerheid toch maar een nieuwe test doen omdat je nog klachten hebt

  Reageer
  #7

  Oké dus het is nog mogelijk? Ik wil dit dan graag bij de ggd doen? Kan ik dan vertellen dat ik geen seks heb gehad na de test maar toch aan de uitkomst twijfel waardoor ik een nieuwe wil laten doen? En tot slot wat als het het niet is, heeft u dan nog andere ideeën die het kunnen zijn?

  Reageer
  #8

  Je kunt een test bij de GGD laten doen. Als die negatief is, ga dan toch met de klachten naar de huisarts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dus ook als ik dus niet lang geleden die test heb laten doen en deze negatief was is een afspraak maken geen probleem?

  Reageer
  #10

  Dat moet geen probleem zijn. Maar als de test negatief is en je dan toch naar de huisarts moet, kun je de test net zo goed bij de huisarts laten doen

  Reageer
  #11

  Ja het enige probleem is dat het bij de ggd gratis is en bij de huisarts nog aardig wat geld kost. Dus vandaar dat het me handiger leek

  Reageer
  #12

  Dat is dan een logische keuze. Naar de GGD dus

  Reageer
  #13

  Ongesteld zou geen verschil moeten maken qua test hoor. Kan het niet zo zijn dat je de pijn hebt door je ongesteldheid? Ook denk ik dat je wel moet leren om voor jezelf op te komen. Je ex is blijkbaar niet trouw en ook vermoedelijk meerdere keren een soa opgelopen daardoor. Nooit meer vertrouwen dus.

  Reageer
  #14

  Dit zal ook niet meer gebeuren. Ik heb vanmorgen de ggd gebeld en deze wilde mij niet opnieuw inplannen voor een nieuwe afspraak. Puur omdat de testen volledig betrouwbaar zijn. Nu heb ik de huisarts gebeld en moet ik morgen mijn urine wegbrengen. Bedankt voor al jullie hulp! Ik hoop dat het goed komt.

  Reageer
Reageer op: soa
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief