Is dit een genitale wrat?

Online ZorgZus
 • #1

  Sinds een week heb ik dit bultje. Het bevindt zich op de "stam" van mijn penis aan de bovenkant. Het ligt min of meer tegen de buikwand aan. Het doet geen zeer en jeukt niet. Als ik er aan kom, dan wordt het rood/geïrriteerd.
  Ik twijfel tussen een genitale wrat of een ontstoken talgkliertje, of haarzakje. Wie kan me er meer over vertellen?

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  Dit is geen wrat. Het is lastig te beoordelen wat het wel is. Ik zou het even aanzien de komende dagen. Blijf er wel vanaf, dus ga niet zitten duwen of met een pincet peuteren. Als het een ontsteking is van haarzakje of talgklier, dan geneest dan vanzelf. Eraan peuteren kan het erger maken. Als het na een week niet minder wordt, dan langs de huisarts.

  Reageer
  #3

  Dank u wel.voor de info.
  Ik zal het nog een week aankijken, voordat ik een afspraak met de huisarts maak. Hoe lang duurt het voordat een haarzakje of talgklier die ontstoken is, doorgaans geneest? Moet ik denken in dagen, weken of nog langer?

  Reageer
  #4

  Na een week zou het al echt minder moeten worden. Het kan in totaal wel enkele weken duren voordat het echt helemaal weg is. Belangrijk is om niet te duwen of te knijpen, dan kan je het erger maken.

  Reageer
  #5

  Dat kan heel verschillend zijn

  Reageer
Reageer op: Is dit een genitale wrat?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief